25.02.2021 |
clicama

Ja hi ha 88 ingressats per coronavirus a l'Hospital de Mollet i s'han produït 19 defuncions

hospital-mollet
Ja hi ha 88 ingressats per coronavirus a l'Hospital de Mollet i s'han produït 19 defuncions

Aquest dimecres el Departament de Salut de la Generalitat ha confirmat 88 casos positius de coronavirus ingressats a l'Hospital de Mollet. Aquesta xifra multiplica per quatre la que hi havia el dimecres de la setmana passada on els malalts per covid-19 només eren vint. Les persones ingressades estan aïllades rebent l'atenció necessària en tot moment. des de l'inici de la pandèmia s'han produït a l'Hospital un total de 19 defuncions i 50 altes

La Fundació Sanitària de Mollet ha pres diverses mesures davant la situació de pandèmia. D'una banda, s'han ajornat les cirurgies majors no urgents, les proves diagnòstiques rutinàries amb major risc de contagi i les consultes externes que puguin ser ajornades. Segons un comunicat de Salut, tots aquests canvis s'han notificat a cada pacient de forma individual.

D'altra banda, s’han mantingut totes les consultes, proves i cirurgies necessàries i/o urgents i s’estan fomentant les consultes externes via telemàtica.

Les urgències i la zona d'hospitalització s’han ampliat i sectoritzat específicament per a pacients amb infeccions respiratòries.

També s'està procedint a ampliar  la capacitat d’hospitalització: la Fundació Sanitària de Mollet ha iniciat una nova etapa necessària per ampliar la capacitat d’hospitalització de l’FSM i que permetrà passar de 154 a 285 llits d’hospitalització gràcies a l’adaptació de l’Hospital de dia i de Consultes externes.  

Es posa en marxa també un projecte de suport emocional per a professionals, pacients i famílies: per altra banda, conscients del que implica aquesta situació a nivell emocional tant per professionals com pels pacients i les seves famílies, des del Servei Espiritual i el Servei de Salut Mental de l’Hospital hem iniciat el projecte SuportCovid, un programa d’atenció emocional per a professionals, pacients i famílies durant aquest període tan complex. 

No tots els casos són de Mollet, ja que l’hospital dóna servei a tota la comarca del Baix Vallès. De fet en els darrer dies s’han conegut xifres de persones positives a poblacions con Parets (una vintena), La Llagosta (15, una de les quals ha mort) i també es va informar del primer positiu a Martorelles. Hi ha casos reconeguts a altres municipis que tenen Mollet com hospital de referència.

L’aparició dels primers casos de Covid-19 ha obligat a aïllar de forma preventiva diversos membres del personal sanitari de la ciutat perquè han estat en contacte amb persones infectades. Les persones aïllades han de restar durant catorze dies al seu domicili, on se’ls fa un seguiment per si presenten símptomes de la malaltia.

Ja hi ha 88 ingressats per coronavirus a l'Hospital de Mollet i s'han produït 19 defuncions
comentaris