17.01.2021 |
clicama

Mollet ja permet tornar als horts d’autoconsum de Gallecs i El Calderí

6-horts-gallecs-web
6-horts-gallecs-web
Mollet ja permet tornar als horts d’autoconsum de Gallecs i El Calderí

Els veïns de Mollet que cultiven un hort d’autoconsum a la zona de Gallecs o El Calderí ja poden tornar-hi per conrear-los o collir els productes cultivats. El passat dilluns el comitè tècnic del Pla d’emergències PROCICAT per malalties emergents va informar del canvi de criteri pel que fa a la prohibició d’anar als horts d’autoconsum per a collir productes necessaris per a la subsistència. Fins ara estava prohibit accedir-hi i només podien anar als horts aquells que ho tenen com una activitat professional i no com una forma de lleure.
L’Ajuntament de Mollet, d’acord amb les noves instruccions, ha donar a conèixer el circuit per permetre l’accés d’una manera segura i ordenada als horts per autoconsum de Gallecs i El Calderí.

Les instruccions d’accés es notificaran a les persones interessades. Es tindrà en compte l’accés d’una sola persona a l’hort i es comunicaran les instruccions per si volen donar l’excedent de la producció dels horts al Banc dels Aliments o al menjador social per no malbaratar aliments i per ajudar les persones més desfavorides.

Els desplaçaments permesos s’hauran de fer complint la normativa vigent de distanciament social i higiene, i han de ser sempre individuals.

Només es podrà accedir a l’hort en els dies habilitats, les persones titulars o les expressament autoritzades per les titulars, entre les 9 i les 14 h, per recollir els productes necessaris per a l’auto-abastiment.

En el cas dels horts de Gallecs cal tenir en compte el número de registre parell (dilluns i dimecres) o senar (dimarts i dijous).

En el cas dels horts d’El Calderí cal tenir en compte la lletra del cognom (A-M, dilluns i dimecres, i de la N a la Z, dimarts i dijous).


Des del Departament d’Interior es considerava que calia fixar un criteri que fes compatible la necessitat dels ciutadans d’anar a horts d’autoabastament amb les necessàries garanties de seguretat per a la salut d’aquestes persones.

Mollet ja permet tornar als horts d’autoconsum de Gallecs i El Calderí
comentaris