25.09.2020 |
clicama

Ja està aquí la nit més curta de l’any

Arriba Sant Joan i amb aquesta festivitat les tradicions arrelades a la data. Durant les darreres setmanes els petards ja sonen pels carrers de la nostra ciutat i ara que s'acosta més la festivitat la coca i les fogueres també esdevenen les protagonistes.
Ja està aquí la nit més curta de l’any

La revetlla


La revetlla de Sant Joan a Mollet començarà amb una audició de sardanes a les 19h a la Plaça Catalunya per, posteriorment, rebre la cercavila que porta la Flama del Canigó amb els Gegants de Mollet. Després d’encendre la flama continuaran les sardanes.


A part de la revetlla central, els diferents barris i associacions de la ciutat també organitzen la seva pròpia festa.

 

 

 

 

 

 

 

La foguera


La Flama del Canigó servirà per encendre les fogueres de la ciutat i dels pobles del voltant, ja que el foc és un dels protagonistes de la nit.

 

 

Ja les podeu fer ben altes
les fogueres aquest any
cal que brillin lluny i es vegin
els focs d’aquest Sant Joan.
Cal que es vegin de València,
de Ponent i de Llevant...
i en fareu també en la Serra
perquè els vegin més enllà...
i el crit d’una sola llengua
s’alci dels llocs més distants
omplint els aires encesos
d’un clamor de Llibertat!

Joan Maragall

 

 

 


La coca


La coca de Sant Joan és el dolç típic d’aquesta data i normalment es menja durant la nit de la revetlla i durant el dia de Sant Joan. N’hi ha de diversos tipus: massapà, crema, nata, llardons, fruita confitada i de pinyons, tantes com creativitat tingui el pastisser. No oblidis la teva coca, sempre acompanyada amb cava, per gaudir d’un àpat rodó.

 

 

 

 

 

 

 

Tallers per a infants


Per Sant Joan els molletans han pogut realitzar diversos tallers. Un d'ells és el Taller de fer coques organitzat per l'Associació de Serveis, Comerciants i Industrials de Plana Lledó i Can Borrell. Durant el matí de dimecres els més menuts de la casa van realitzar un donatiu d'1,5 euros per participar al taller. També la biblioteca realitzava dimecres un taller infantil de manualitats sota el títol ‘Nit de brúixes!’.

 


 

 

 

 

 

La coca de pinyons del Forn de Pa Prat


El Forn i Pastisseria Prat, des de fa més de 60 anys elabora diàriament aquesta coca. La fórmula i el procés ha passat de pares a fills i, actualment, encara l’elaboren com ho han fet sempre: a mà, amb reposos llargs, enfornada amb pala i cuita directament al forn de sola. Aquest mes aquesta coca guanyava el distintiu de ser la millor coca dolça de Catalunya.

 

 

Ja està aquí la nit més curta de l’any
comentaris