24.02.2020 |
clicama

INUNCAT en prealerta per les intenses tempestes de primera hora de dimarts a tot el Baix Vallès

INUNCAT en prealerta per les intenses tempestes de primera hora de dimarts a tot el Baix Vallès

En base a les previsions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya i a les afectacions que es preveu que se'n puguin derivar, s'ha activat el Pla especial d'emergències per inundacions a Catalunya (INUNCAT) en fase de Prealerta.

Segons informa el Servei Meteorològic de Catalunya, a partir de primera hora del matí de dimarts les afectacions també es produiran a la façana prelitoral. Les tempestes més intenses s’esperen al litoral. Els xàfecs aniran acompanyats de tempesta i localment de pedra. Es preveu que afecti a pràcticament tot el litoral del país. 

Des del migdia també afectarà un altre front de pluges. Aquest episodi coincidirà amb l’afectació al litoral i prelitoral durant bona part del dia i afectarà a pràcticament tot el país, des del Pirineus, Prepirineu, Catalunya Central i amb menys probabilitat la plana de Lleida.

Durant el dia d'avui es mantenen les previsions de xàfecs intensos acompanyats de tempesta i localment de pedra a qualsevol punt del territori. Concretament, fins a primera hora de la tarda les pluges es centraran al litoral i prelitoral. A la tarda i fins el vespre, s'esperen xàfecs arreu del territori i durant la nit quedaran restringits a la meitat sud i Pirineu i Prepirineu Occidental.

La distribució geogràfica del fenomen dins de la zona avisada serà local.

Comentarios