15.07.2020 |
clicama

La innovació i una indústria enfortida, objectius claus de l’Àmbit B30

L’Associació Àmbit B30 organitza una jornada de debat a la UAB on posa els fonaments per potenciar la indústria i la innovació
La innovació i una indústria enfortida, objectius claus de l’Àmbit B30

Crear una xarxa que connecti les seves ciutats, potenciar la innovació i enfortir la indústria amb valor afegit són els objectius prioritaris que es marca l’Associació Àmbit B30. Així va quedar palès fa pocs dies en la jornada que l’agrupació, formada per 23 ajuntaments de la corona de Barcelona que connecten Vallès Oriental i Occidental, van organitzar a la Universitat Autònoma de Barcelona. Sota el títol ‘B30: un territori competitiu. Factors per al seu desenvolupament’, la jornada va ser un espai de debat, amb diverses taules rodones on es van assenyalar ben clarament tres objectius claus de l’Àmbit. Aquests són crear una xarxa ben comunicada entre totes les ciutats, que permeti una mobilitat àgil tant de mercaderies com de persones, potenciar la innovació com a valor afegit de la seva economia, i enfortir la indústria amb l’objectiu de generar ocupació.

 

A la inauguració de la jornada, el president de l’Associació Àmbit B30, Josep Monràs, va posar l’accent en la necessitat d’intercanviar experiències i cercar sinergies perquè “aquesta visió compartida fa possible la generació d’ocupació, l’enfortiment de la indústria i la creació d’oportunitats”. A l’acte hi va assistir el president de l’agrupació i alcalde de Mollet, Josep Monràs; el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila; el rector de la UAB, Ferran Sancho, i l’alcaldessa de Cerdanyola del Vallès, Carme Carmona. El conseller Santi Vila va aprofitar l’ocasió per assenyalar que els eixos formats per la B30, l’AP7 i la R8 són “una veritable espina dorsal del teixit productiu català”.

 

Durant les taules rodones de la jornada, s’ha recordat que a l’entorn de l’Àmbit B30 hi viuen més d’un milió de persones, i que s’hi realitzen gairebé un milió de desplaçaments diaris. D’aquí la importància que atribueix l’Associació a una bona connectivitat, per una banda, entre els municipis de la B30 i, per altra banda, amb Barcelona. L’Associació Àmbit B30 ja va presentar fa uns mesos fins a 62 propostes d’obres públiques. Algunes d’aquestes propostes, com el desdoblament parcial de la R3, ja s’han posat en marxa.

 

Un altre tema que es va debatre durant la jornada va ser la competitivitat de la indústria a l’entorn de la B30. En aquest punt, els conferenciants van deixar palès que cal enfortir la indústria a partir de la innovació, per tal d’incrementar l’ocupació. Una de les propostes que ja s’està planejant és crear un nucli de fabricació avançada a l’Àmbit B30 per revitalitzar la indústria, donar un impuls als emprenedors i atreure inversions estrangeres.

La innovació i una indústria enfortida, objectius claus de l’Àmbit B30
comentaris