28.11.2020 |
clicama

La incidència escolar de la Covid-19 a Mollet se centra en els instituts

Dos mesos després de l’inici del curs escolar hi ha la ciutat 18 grups confinats amb un total de 446 persones afectades
La incidència escolar de la Covid-19 a Mollet se centra en els instituts
El passat 14 de setembre, amb molts dubtes sobre el que podia passar amb la propagació de la Covid-19, al voltant de 7.300 alumnes d’Educació Infantil (1.400), Primària (3.400) i Secundària Obligatòria (2.500) van començar el curs escolar. Dos mesos després, aquest 17 de novembre, els dubtes s’han resolt. Aquest dimarts hi havia a Mollet 18 grups confinats que impliquen que un total de 446 persones – alumnes, però també professors i personal dels centres- es troben en aquest moment en confinament. En total s’han localitzat 58 positius per coronavirus en els darrers deu dies, segons les dades publicades pel Departament d’Educació. És a dir, a dos mesos de l’inici de curs l’impacte de la Covid-19 no ha provocat en cap cas un tancament total del centre i la incidència es manté estable amb un impacte sobre una xifra que volta entorn del 5% de la població escolar. El 14 d’octubre, ara fa un mes, la xifra era molt similar a l’actual, ja que hi havia 11 grups confinats amb una afectació de 380 persones.
Al llarg d’aquestes setmanes els principals focus de confinament han variat i els centres on van aparèixer els primers casos ja no són els principals focus actuals. De fet cal assenyalar que hi ha molta diferència entre els casos detectats a primària, escoles bressols o altra mena de centres, amb relació als detectats a la secundària. De fet 11 dels 18 grups confinats es localitzen en quatre instituts.
Tot i això, aquest dimarts el centre més afectat de Mollet era l'Escola Joan Salvat Papasseit amb un total de 4 grups confinats i una afectació de 92 persones i 7 positius. Els Instituts Mollet, Gallecs i Vicenç Plantada tenen 3 grups tancats cadascú, mentre que l’IES Aiguaviva en té dos. També hi ha grups confinats a l’Escola Anselm Clavé (2) i a l’Escola Sant Vicenç (1).


 

La incidència escolar de la Covid-19 a Mollet se centra en els instituts
comentaris