28.11.2020 |
clicama

El Gran Recapte canvia de format a Mollet per adaptar-se a l’epidèmia

El nou sistema permetrà a les famílies necessitades de Mollet rebre també productes frescos
El Gran Recapte canvia de format a Mollet per adaptar-se a l’epidèmia

El Banc dels Aliments tornarà a organitzar a Mollet, del 16 al 21 de novembre, el Gran Recapte d'Aliments. Segons han informat des de la coordinació del Gran Recapte, enguany inclou diferents novetats vinculades a la situació de l'epidèmia de coronavirus. La més important és que el recapte no es durà a terme per mitjà de les habituals donacions de productes en els espais habilitats a les entrades dels supermercats col·laboradors sinó que es farà mitjançant donacions monetàries a la línia de caixa.
A Mollet els Punts de Recollida, seran com cada any en els establiments ALDI, Bon Preu, Bonarea, Caprabo, Condis, Consum, DIA, LIDL, Mercadona i a més a més les diferents parades del Mercat Municipal.
A partir del dia 16 a tots aquests establiments es podran fer donacions monetàries a la línia de caixa a través de codi de barres de valors d'1, 3, 5,10, 20 i 50 eurosmés la quantitat que vulgui el donant. L’import donat quedarà reflectit al tiquet de compra del client. Com a mostra d’agraïment el donant rebrà un sticker.
Els dies 20 i 21, divendres i dissabte, dies centrals del Gran Recapte en els Punts de Recollida, hi haurà voluntariat reduït amb 1 o 2 persones. A diferència de les altres ocasions la missió dels voluntaris serà informar a la gent del canvi de campanya i incentivar la seva solidaritat. També estaran acompanyats d’un tòtem publicitari on les persones que hagin fet donacions a la caixa podran enganxar l’sticker rebut.


EL MERCAT MUNICIPAL PARTICIPA


Enguany, amb aquest nou format, el Mercat Municipal de Mollet també participarà en el Gran Recapte que organitza el Banc d’Aliments. Amb el canvi, els protagonistes del recapte ja no seran només els tradicionals productes envasats sinó que permet abastir també a les famílies necessitades amb aliments frescos com carn, peix, verdures o ous. Des de dilluns 16 de novembre es podran adquirir tiquets per valor de 3,00 euros a les diferents parades del Mercat Municipal de Mollet. “El donatiu en diners realitzat a cada parada es convertirà en producte fresc que serà entregat a aquelles llars més necessitades de Mollet a través de les Entitats que actualment ja reparteixen aliments i que a Mollet són Caritas i Creu Roja”, expliquen Ivette Prat, representant dels paradistes del Mercat Municipal de Mollet i Alfons Collado, coordinador de la Gran Recapte a Mollet.

Els Bancs dels Aliments de Catalunya, a causa de la crisi econòmica derivada de la Covid-19, han vist augmentar la seva demanda en més d'un 40% en els darrers mesos. Per aquest motiu, i amb l'objectiu de pal·liar la situació de vulnerabilitat que viuen moltes famílies, es fa una crida a la participació de la població en les donacions.

El Gran Recapte canvia de format a Mollet per adaptar-se a l’epidèmia
comentaris