18.01.2021 |
clicama

La Generalitat activa l'avís preventiu per contaminació a tot el Baix Vallès

La Generalitat activa l'avís preventiu per contaminació a tot el Baix Vallès

La Generalitat ha activat aquest dimarts l’avís preventiu per contaminació atmosfèrica en la conurbació de Barcelona per l’augment del diòxid de nitrogen i partícules en suspensió, i, encara que no suposa restriccions per al trànsit, ha recomanat a la ciutadania prioritzar el transport públic i a les indústries reduir les seves emissions. L’ avís preventiu de contaminació també ha suposat que el Departament de Territori i Sostenibilitat ha comunicat la situació de contaminació atmosfèrica als 40 municipis de la conurbació de Barcelona que formen part de la Zona de Protecció Especial de l’Ambient Atmosfèric. Entre aquests municipis hi ha els de Granollers, Mollet, Montornès, Parets, Montmeló, La Llagosta, Sant Fost i Martorelles.

Segons la Generalitat, el diòxid de nitrogen i les partícules en suspensió en l’aire han augmentat de manera significativa aquest dimarts per la intrusió de pols del Sàhara, l’increment de les emissions del trànsit a causa de l’augment de la mobilitat de vehicles pel Congrés Mundial de Mòbils (WMC) i la poca dispersió atmosfèrica a causa de la situació anticiclònica.

Aquest avís és la fase prèvia a la possibilitat d’episodi ambiental, que sí suposaria restriccions de trànsit, limitació de velocitat i d’altres mesures, i el seu objectiu és reduir les emissions de contaminants per evitar arribar a un episodi ambiental.

La Generalitat activa l'avís preventiu per contaminació a tot el Baix Vallès
comentaris