22.05.2019 |
clicama

Gallecs mostrarà els blats antics de l'espai en el marc del Benvinguts a Pagès

El blat protagonista del Benvinguts a Pagès
El blat protagonista del Benvinguts a Pagès
Gallecs mostrarà els blats antics de l'espai en el marc del Benvinguts a Pagès

L'Espai Natural de Gallecs participarà diumenge en la jornada Benvinguts a Pagès. Des de les 10 del matí i fins a dos quarts de dotze del migdia tots els que s'acostin a la plaça de l'Església de Gallecs tindran l'oportunitat de conèixer, gràcies a una visita guiada, les diferents varietats de blat antic que es conreen avui a l'Espai Natural. Els visitants podran descobrir, per exemple, que a aquest emblemàtic indret agrícola es cultiva avui l'espelta petita que és un gra que té 8.000 anys d'antiguitat. A més a més els visitants podran veure en viu una demostració de com se segava el blat antigament, abans de l'arribada de la maquinària moderna.


Des de les 12 i fins a les 13 hores també es podrà veure un taller on es mostrarà com es fa el pa amb les varietats antigues de blat o moltes curiositats, secrets i tècniques d'aquest aliment bàsic.


La jornada de Benvingut a Pagès inclourà- com no podia faltar- un tast d'aquests pans elaborats amb cereals de Gallecs sucats amb un toc d'oli de Vera.


La Jornada està organitzada pel Consorci de Gallecs en col·laboració amb la Generalitat i l'Associació Agroecològica de Gallecs.

Comentarios