25.05.2019 |

Gallecs descobreix l'espelta petita amb 'Benvinguts a Pagès'

Gallecs descobreix l'espelta petita amb 'Benvinguts a Pagès'

Centenars de persones han pres part a la jornada Benvinguts a Pagès, que ha tingut lloc aquest diumenge a l’Espai Natural de Gallecs. Aquest espai supramunicipal ha participat a la tercera edició de la ruta del món rural català, que ha ofert un cap de setmana de portes obertes en explotacions agràries per descobrir la pagesia, el producte o la gastronomia de proximitat arreu de Catalunya. Consulta la galeria d'imatges.

En el cas de Gallecs, des de les 10 del matí d’aquest diumenge i fins al migdia, s’ha fet una visita guiada per les diferents varietats de blat antic, que es conrea encara avui dia prop de la plaça de l’Església de Gallecs. D’entre els blats que han pogut conèixer hi ha el més emblemàtic, com ara l'espelta petita que és un gra que té 8.000 anys d'antiguitat. També s’ha pogut veure una demostració de com se segava el blat antigament, abans de l'arribada de la maquinària moderna.

La jornada, a banda de els visites guiades, ha comptat amb un tast d’aquests pans elaborats amb cereals de Gallecs. A més, s’hi feia a partir de les 12 hores un taller per elaborar el pa amb les varietats antigues. La jornada va comptar amb el suport del Consorci de Gallecs en col•laboració amb la Generalitat i l'Associació Agroecològica de Gallecs.

Comentarios