05.03.2021 |
clicama

“Gallecs és com una reserva índia... en el bon sentit i també en el dolent”

Pol Ansó és, des del març del 2009, el president de l’Associació de Veïns de Gallecs. Aquesta és la quarta edició de la Festa Major de Gallecs en que hi treballa com a president. Mollet a mà ha parlat amb ell per conèixer en profunditat quina és la seva organització.
upload/img/periodico/img_12086.jpg
“Gallecs és com una reserva índia... en el bon sentit i també en el dolent”Des de quan es comença a treballar en l'organització de la Festa Major?
Mentre la fas, ja estàs pensant en què faràs l’any vinent, vas fent contactes... Cal dir que també anem a “salts”: durant les activitats que fem tot l’any (calçotada, mongetada, arrossada...) estem centrats en cada cosa i quan es fa l’arrossada, que és la darrera abans del juliol, ens posem les 24 hores del dia treballant amb la Festa Major.

Quin suport rebeu de Mollet?
Pel que fa els diners, l’Ajuntament ens dóna una subvenció que cada any és més petita a raó de la situació econòmica actual. Reconec que l’Ajuntament fa un esforç en aquesta celebració però també cal saber que al consistori entren diners per a activitats culturals com aquesta. Els fons per dur a terme aquesta celebració surten de les activitats que fem durant l’any i d’empreses privades de Mollet, sobretot del barri de Can Borrell.

Quanta gent hi treballa en l’organització?

Som uns dotzena de veïns de Gallecs, els més joves, els que ho portem. Els més grans col·laboren en algun activitat concreta.

Quin acte destacaria?

Els destaco tots, cadascun va dirigit a un públic d’una franja d’edat concreta.

Quanta gent visita l’espai rural durant la festa?

En els quatre dies, tenim comptabilitzades unes dues mil persones. El dia de concerts sol venir un miler de persones i dissabte a la nit unes 300.

El cartell d’enguany, del molletà Xavier Clavijo, ve a simbolitzar una mica una reserva índia...
Sí, de fet, a la Mostra d’Entitats del 2009 ja ens vam disfressar d’indis. Gallecs és com una reserva índia en el bon sentit i també en el dolent. En el dolent perquè no tenim aigua corrent i la que tenim està contaminada, no tenim ADSL i a les nits d’hivern no tenim electricitat. D’altra banda, en el bon sentit de la paraula podríem ser una reserva  de Fauna que és el que volem perquè no es construís i no es fessin grans infraestructures.

La idea, doncs, va ser entre l’associació i en Clavijo?

No, ell té llibertat absoluta. Ens va presentar aquest cartell i nosaltres el vam discutir en reunió de junta per acabar de confirmar-ho. Amb aquest cartell farem unes setanta samarretes.
 
La presència de gent de Mollet està assegurada. I la de públic de fora?
Sí, sempre ve gent de fora. Esclar que la majoria de públic és de Mollet i Santa Perpètua, però pels concerts ve gent de tota la comarca i de fora. En aquesta edició vindrà molta gent de Granollers i voltants per a veure en Roe Delgado. L’any passat va venir molta gent de Barcelona a veure un dels grups que vam portar, els Green Valley.

“Gallecs és com una reserva índia... en el bon sentit i també en el dolent”
comentaris