17.06.2019 |
clicama

La Fundació Alb- Bosc construirà 24 pisos tutelats més per discapacitats psíquics a Mollet

L'Ajuntament li ha cedit un terreny al carrer Cristóbal Colón per fer possible l'obra

La Fundació Alb- Bosc construirà 24 pisos tutelats més per discapacitats psíquics a Mollet

La Fundació Alb- Bosc preveu iniciar a mitjans de novembre les obres de construcció d'un nou centre residencial amb 24 pisos tutelats destinats a persones amb discapacitat psíquica en uns terrenys municipals cedits al carrer Cristóbal Colón. Els nous pisos tutelats que s'ubicaran al costat dels que ja existeixen al carrer Ferrocarril permetrà als usuaris d'aquestes llars conviure en una sola ubicació, amb l'avantatge que això comporta per a ells des del punt de vista de la seva integració i interrelació i, per als professionals, des del punt de vista de la logística pel que fa al monitoratge i l'atenció personalitzada. Aquests pisos permeten fer una vida autònoma a nois i noies discapacitades que al llarg de la setmana treballen als tallers de l’Institut Municipal.

El president de la Fundació Alb-Bosc, Zoilo Lahuerta calcula que la construcció dels pisos, que costarà més d'un milió d'euros, durarà al voltant d'un any.

Un cop anunciada la data d'inici d'obres, Zoilo Lahuerta, ha volgut agrair a l'Ajuntament de Mollet "no només la cessió que ens heu fet d'aquests terrenys i que ens permetrà crear noves places per al nostre col·lectiu, sinó també la tasca que s'està fent des de l'Institut Municipal de Serveis als Discapacitats que fa de la nostra ciutat una de les més compromeses de Catalunya amb els discapacitats".

Lahuerta també ha recordat que "la Fundació assumirà íntegrament el cost de l'obra" i, en aquest sentit ha fet "una crida a la Generalitat perquè aquestes places puguin ser finalment concertades". Actualment el cost de cada plaça és d'uns 2.000 euros mensuals el que dificulta que siguin accessibles per famílies si no hi ha un concert amb la Generalitat.

Per la seva banda, l'alcalde Josep Monràs destacava el fet que "sempre hem defensat les sinergies entre l'administració i la societat civil" afegint que en aquest cas "el motiu de satisfacció es doble, ja que contribuïm a fomentar la normalitat vital d'aquest col·lectiu i, alhora, minvem l'angoixa que tenen moltes famílies per garantir un futur assistencial als seus fills i filles".

Monràs ha afegit que "al marge de treballar per millorar i solucionar les qüestions del dia a dia, la nostra obligació és mirar més enllà per detectar quines seran a curt termini les necessitats dels nostres ciutadans i ciutadanes, i si com és el cas, podem centrar esforços en els col·lectius més vulnerables, la feina de servidor públic es converteix en tot un privilegi".

Per Monràs, amb la decisió de cedir el cèntric terreny municipal a la Fundació un cop més, "aquest Ajuntament torna a prioritzar la rendibilitat social per sobre de la rendibilitat econòmica".

Comentarios