01.06.2020 |
clicama

La FSM afronta un 2020 amb molts reptes: obrir la Unitat de Geriatria d’Aguts, la Clínica del Dolor i l’Institut Oftalmològic

La FSM afronta un 2020 amb molts reptes: obrir la Unitat de Geriatria d’Aguts, la Clínica del Dolor i l’Institut Oftalmològic

El director general de la Fundació Sanitària Mollet (FSM), Jaume Duran i la directora d’infermeria Mireia Vicente van fer balanç de la feina feta en aquesta institució sanitària en aquest any que s’acaba i van explicar alguns dels seus reptes pel 2020.


Al llarg de l’any s’ha impulsat un sistema de mesurament de la satisfacció dels pacients que ha recollit més de 25.000 valoracions i 3000 comentaris. El resultat és que la nota mitja supera el 7. En part és gràcies a l’increment de l’activitat de la institució en diverses especialitats que s’ha traduït en el fet que les llistes d’espera – tant de consulta com de cirurgia- es mantenen per sota de la mitja catalana. Amb algunes dades importants per fer-ho possible: l’activitat del Servei d’Oftalmologia s’ha duplicat aquest any i tant l’Hospital de Dia com Consultes Externes han incrementat en un 10% les visites.


La FSM, però, van reconèixer els seus responsables, punxa en el servei que ofereix a urgències. Esperen que aquest 2020 sigui l’any, en què aquest problema que s’arrossega ja des de fa temps es comenci a solucionar gràcies a l’ampliació del servei d’urgències en 300 metres quadrats més. Un projecte que no es vol fer per atendre a més pacients, sinó per atendre millor als actuals gràcies a disposar de més espai, més boxes i també una diferenciació entre els usuaris adults i els de pediatria. Ja tenen el projecte fet des de l’any passat i només els cal que la Generalitat els doni el vistiplau.


Una de les grans novetats d’aquest 2020 en realitat es posarà en marxa els pròxims dies. Es tracta d’obrir la Unitat de Geriatria d’Aguts (UGA) que disposarà de 13 llits de forma permanent per atendre pacients d’edat avançada. És una nova unitat que estarà coordinada per geriatria de l’Hospital i que vol respondre al repte que representa l’envelliment de la població. De fet, ara mateix entre el 15 i el 20% dels malalts són gent gran.


Aquesta primavera, cap al mes d’abril, l’edifici del sociosanitari adquirirà una nova dimensió amb l’obertura de la Clínica del Dolor, una nova unitat que abordarà aquesta patologia des d’un enfocament multidisciplinari i en coordinació amb l’atenció primària i també la posada en marxa de l’institut oftalmològic que integrarà en una sola unitat tots els dispositius d’aquest àmbit.


Enguany també està prevista una destacada millora en l’àmbit de la informació al pacient: A partir del gener es llença EstimTrack, una aplicació que permetrà als familiars dels pacients sotmesos a cirurgia seguir en temps real en quina fase es troba la intervenció.

La FSM afronta un 2020 amb molts reptes: obrir la Unitat de Geriatria d’Aguts, la Clínica del Dolor i l’Institut Oftalmològic
comentaris