25.09.2020 |
clicama

La Flama del Canigó encendrà la nit més curta de l'any

Mollet celebra la nit de sant joan amb la tradicional arribada de la flama del canigó i la revetlla al parc de ca l’estrada.
La Flama del Canigó encendrà la nit més curta de l'any


La celebració de la nit més curta de l’any arribarà a la ciutat envoltada de tradicions. La revetlla sardanista  doncs, protagonitzarà els primers moments de la nit de Sant Joan a la plaça Catalunya amb una ballada de la mà de la Cobla Sabadell (19.30 h).

A  la Plaça Major, davant l’Ajuntament, es donarà el tret de sortida a la Flama del Canigó, amb una  cercavila dels Gegants de la ciutat fins la Plaça Catalunya (20h). Aquí està previst que arribi la Flama del Canigò a quarts de nou del vespre. En aquest moment es realitzarà el pilar de benvinguda dels Castellers de Mollet, els parlaments, i la lectura del Missatge del Canigó a càrrec de Pilar Molins. Un cop finalitzada, el Club Muntanyenc Mollet iniciarà el repartiment de la flama a d’altres entitats de les rodalies, que baixen a la ciutat per recollir aquesta flama arribada directament des del Canigó. A partir d’aquest moment, el ball de sardanes, organitzat per Tradicions i Costums, iniciarà la segona part amb obres tradicionals com ‘La revetlla de Mollet’ o ‘Els avis Nin’ i l’estrena de ‘En Carles i l’Adela de Piera’.

Un cop finalitzat el ball de sardanes, canvi d’escenari i cap el   parc de Ca l’Estrada que serà el punt on es realitzarà el sopar popular. Allà els assistents portaran el seu sopar per celebrar conjuntament aquesta diada (22 h). Hi haurà servei de bar a càrrec de la colla dels Morats i l’entitat Mollet amb Cuba. Poc abans de la mitjanit (23h), tindrà lloc l’encesa de la foguera amb la Flama del Canigó a càrrec de Pilar Molins. La festa continuarà pels més joves amb un DJ convidat.

Pels amants dels Balls de Saló, l’associació molletana organitza la seva revetlla particular al Centre Cívic L’Era amb el grup Som Dos (23h).

L’Ajuntament de Mollet publica el BAN de prevenció d’incendis

Com cada any quan arriba l’estiu, l’Ajuntament ha editat un Ban que recull les mesures preventives que cal complir davant del risc d’incendis.

El Ban recull, entre d’altres requeriments, que fins al 15 d’octubre no es faci foc per cap motiu en els terrenys forestals del terme municipal i en la franja dels 500 m que els envolten. Si, per algun motiu, fos imprescindible fer-ne, cal una autorització del Servei de Prevenció d’Incendis Forestals.

Així mateix, al Ban s’adverteix de la necessitat de comunicar qualsevol indici d’incendi de manera immediata al telèfon 112 d’emergències. A l’entorn de la revetlla de Sant Joan, l'Ajuntament demana a la ciutadania “un ús responsable, cívic, restringit i controlat de tot tipus d'elements pirotècnics”.

Consells per una bona revetlla

Amb la finalitat de tenir una revetlla de Sant Joan segura, cal tenir presents una sèrie de consells. Primer, pel que fa els articles pirotècnics :

• No guardeu els articles de pirotècnia a les butxaques.
• Enceneu els petards per la metxa i aparteu-vos-en ràpidament.
• No dispareu els coets voladors agafats de la mà, o amb la barnilla trencada ni en direcció a zones boscoses o amb vegetació.

I en segon lloc, si aneu de revetlla:

• No deixeu roba estesa als estenedors exteriors ni a la galeria.
• Tanqueu portes, finestres i persianes i recolliu els tendals, per evitar incendis.
• Per fer fogueres de Sant Joan a la via pública, cal fer una sol·licitud a l’Ajuntament, i encendre-les a una distància mínima de 15 metres de façanes i vehicles.


L'Agenda de la Revetlla

  
7 de la tarda
Plaça Catalunya
Sardanes (1a part) Cobla Sabadell
 
2/4 de 8 del vespre
Pl. Major - Ajuntament
Cercavila de gegants amb la Flama del Canigó

8 del vespre
Plaça Catalunya
Arribada de la Flama del Canigó, pilar de benvinguda, lectura del manifest a càrrec Pilar Molins

3/4 de 9 del vespre
Plaça Catalunya
Sardanes (2a part) Cobla Sabadell
 
A les 10 de la nit
Parc de Ca l’Estrada
Sopar Popular: Porta el teu sopar, i sopem tots junts.
Servei de bar a càrrec de la Colla dels Morats i Mollet amb Cuba
 
A les 11 de la nit
Parc de Ca l’Estrada
Encesa de la foguera, a càrrec de Pilar Molins i a continuació, revetlla amb DJ

La Flama del Canigó encendrà la nit més curta de l'any
comentaris