01.06.2020 |
clicama

La Festa de l’Arbre de Mollet creix i aposta per la Biodiversitat

Desenes de persones van participar aquest diumenge en l’activitat organitzada al Parc dels Pinetons
La Festa de l’Arbre de Mollet creix i aposta per la Biodiversitat

Desenes de persones, moltes elles famílies amb nens, van participar aquest diumenge en la tradicional Festa de l’arbre que enguany s’ha transformat en la Festa de l’Arbre i la Biodiversitat. En aquesta edició, a part de la tradicional plantada d’arbres a la zona dels Pinetons, es van realitzar activitats relacionades amb el medi com els tallers de construcció de caixes niu i identificació d’ocells amb l’objectiu de fer difusió de la biodiversitat que existeix a la nostra ciutat. En acabar la plantada i els tallers hi va haver un esmorzar popular per a tothom.

Aquest any, la Festa, organitzada per l’Ajuntament de Mollet i el Casal Cultural, es van plantar 650 arbres i arbustos d’espècies autòctones com lledoner, til·ler, aladern, marfull, arç blanc i llentiscle, entre altres.

L’objectiu d’aquestes plantacions, així com la instal·lació de caixes niu, és millorar l’hàbitat del Parc dels Pinetons és afavorir que els ocells insectívors facin nius a la zona i ajudin a controlar les plagues com la processionària d’una manera més natural i ecològica.

Així mateix, la iniciativa també serveix per donar a conèixer a la ciutadania totes les actuacions que es porten a terme als espais verds de Mollet per afavorir la biodiversitat i renaturalitzar la ciutat.

Com sempre, treballadors de l’Ajuntament van estar presents per donar consells i ajudar als assistents durant la plantació i posteriorment s’encarregaran del manteniment dels arbres fins que hagin arrelat prou per viure sense regs externs.

Enguany, la Festa de l’Arbre i la biodiversitat, pren encara més rellevància per emmarcar-se en els compromisos adquirits pel govern municipal dins del Pla d’Actuació de Mandat i dels seus 3 eixos programàtics com és la seva aposta decidida per una ciutat més verda, sostenible i compromesa amb les actuacions contra la crisi climàtica i amb l’agenda d’Objectius de Desenvolupament Sostenible 2030 de Nacions Unides.

La Festa de l’Arbre de Mollet creix i aposta per la Biodiversitat
comentaris