23.10.2020 |
clicama

Les escoles de Mollet ja tenen 10 grups confinats per Covid-19

Els confinaments afecten 239 persones i s’han detectat 15 positius
L'Escola Sant Gervasi, un dels 8 centres amb grups confinats
L'Escola Sant Gervasi, un dels 8 centres amb grups confinats
Les escoles de Mollet ja tenen 10 grups confinats per Covid-19

A poc més una setmana de l’inici del curs escolar 2020-2021, l’epidèmia de Covid-19 ja s’ha fet notar amb força a les escoles d’infantil, primària i secundària de Mollet del Vallès. El Departament de Salut ha informat aquest dijous que a Mollet hi ha un total de deu grups confinats corresponents a vuit centres escolars diferents. Hi ha també escoles que tenen algunes persones confinades –alumnes o personal del centre- i n’hi ha altres que han detectat positius. En total aquest dijous hi ha a Mollet 239 persones confinades i les diferents proves PCR que s’han anat realitzant des dels caps han detectat un total de 15 positius per Covid-19.
El centre escolar més afectat és l’Escola Sant Vicenç on hi ha dos grups confinats i un total de 51 persones a casa. S’ha detectat un únic positiu. També està afectat l’Institut Gallecs amb 2 grups confinats, 45 persones a casa i un total de 5 positius. El tercer centre amb més impacte és l’Escola Sant Gervasi on hi ha un grup confinat, 51 persones a casa i s’han detectat 3 positius.
També hi ha grups confinats a l’Institut Vicenç Plantada (24 persones confinades), l’Escola Joan Abelló (16 persones confinades), l’Escola Col·legis nous (16 persones confinades), l’Escola Cal Músic (26 persones confinades) i l’Escola Bressol Els Pinetons (3 persones confinades). Aquest va ser el primer cas que es va detectar a Mollet el passat 11 de setembre
També hi ha centres com l’Escola Bressol Gegants, on hi ha dues persones confinades, però no cap grup, L’Escola Can Besora on hi ha 5 persones confinades, però no cap grup o Lestonnac on s’ha detectat un positiu, però no hi ha confinats.

En tots els casos s’activen els mateixos protocols quan pareix un alumne que dóna positiu per Covid-19. Tots els afectats – professors i companys de l’alumne- s’han de sotmetre a les proves PCR a l’atenció primària i posteriorment han d’estar catorze dies aïllats, encara que donin negatiu. Com a part del protocol d’actuació quan apareixen casos de coronavirus els centres procedeixen a desinfectar els espais afectats per cada grup.

Les escoles de Mollet ja tenen 10 grups confinats per Covid-19
comentaris