01.06.2020 |
clicama

Les escoles bressol municipals de Parets del Vallès, objecte d’interès d’educadors xilens

Una delegació de la Junta Nacional de Jardines Infantiles de Xile visitarà dues escoles bressol de Parets

Les escoles bressol municipals de Parets del Vallès, objecte d’interès d’educadors xilens

Dimarts, 6 de novembre, Parets va rebre una delegació de la Junta Nacional de Jardines Infantiles –JUNJI–, que visità les escoles bressol municipals El Cirerer i El Gargot, en el marc de les activitats impulsades per l'Associació de Mestres Rosa Sensat. Un grup de professionals relacionats amb l'educació infantil de Xile han visitat les escoles bressol municipals, interessats pels projectes i el prestigi d'aquestes dues escoles paretanes.

El grup, format per més d'una vintena de mestres, educadores i coordinadores de centres provinents de tot el territori xilè, van recórrer les instal·lacions d'ambdues escoles. Els equips directius de les escoles bressol municipals El Cirerer i El Gargot, el regidor d'Educació, i personal Tècnic d'Educació de l'Ajuntament de Parets, van rebre la visita d'aquest grup de 20 professionals de primer cicle d'educació infantil de Xile interessats en el model de centres que ha consolidat al municipi.

La Junta Nacional de Jardines Infantiles de Chile (JUNJI), amb l'Associació de Mestres Rosa Sensat de Barcelona, han organitzat aquesta recepció catalana a un grup variat d'educadors, mestres, tècnics, coordinadors de zona, directors i dietistes especialitzats en l'educació 0-3 i que provenen de totes les zones i tipologies de centres del país sud-americà.

Els organitzadors han triat les escoles paretanes com un destí del grup pel prestigi que han assolit al territori i per la qualitat dels seus projectes de renovació del primer cicle d'educació infantil. A aquests motius se suma l'interès manifest de les dues escoles de Parets per conèixer i enriquir-se amb realitats educatives diferents.

Durant la seva estada a Catalunya, la comitiva anirà a tres escoles bressol i un centre de segon cicle d'infantil i primària. A les tardes, participaran en un taller pedagògic amb l'acompanyament d'una dinamitzadora de Rosa Sensat, amb la qual debatran i reflexionaran al voltant dels temes que considerem cabdals, tot combinant-ho amb l'observació feta a les escoles i les presentacions de cada projecte educatiu.

Les escoles bressol municipals de Parets del Vallès, objecte d’interès d’educadors xilens
comentaris