13.07.2020 |
clicama

AITOR MILLÁN, NOU CAP DE COLLA DELS TORRATS

“Ens agradaria fer un acte per mes”

Aitor Millán, el nou cap de colla dels Torrats té 26 anys, moltes ganes de fer coses i una energia envejable per fer-les realitat. Va néixer a Badalona i viu a Sant Fost però és un molletà de cap a peus. "Faig vida a Mollet per que m'he passat la vida aquí, hi tinc tots els meus amics, he anat a l'escola des de ben petit...", ens explica. Una estima per Mollet que s'ha concretat amb la seva participació en la Festa Major des de fa anys des de la colla dels Torrats. I ara encara més com a cap de colla. Una tasca que compagina amb estudiar un grau en Ciències de l'Activitat Física i de l'Esport a la Universitat de Vic, amb jugar amb l'equip de futbol sala de Can Calet, que milita a la Divisió d'Honor, amb treballar i amb fer d'entrenador per nens. Una força de la naturalesa.

Aitor Millánl cap de colla dels Torrats
Aitor Millánl cap de colla dels Torrats
“Ens agradaria fer un acte per mes”

-Com va ser que et vinculessis a la colla dels Torrats i a la Festa Major?
-Jo vivia la Festa Major com qualsevol adult, anant als concerts, a la Fira... Recordo però que l'Adrià Lorente, que va ser cap de colla del Torrats, era entrenador meu  i així vaig començar a conèixer les colles. A part també hi tinc amics de l'escola. Un dia, ara fa sis anys, em van dir que estaven preparant la Festa Major i que si volia venir a donar un cop de mà...i la veritat és que no m'ho vaig pensar. Ho vaig fer amb molta il·lusió i vaig veure que el que fas et gratifica molt.


- És que sense les colles la Festa Major no seria igual...
-Penso que és veritat que sense les colles la Festa Major no seria igual. Abastem molts horaris de Festa Major, intentem que hi hagi activitats per tots els públics. El que busquem les colles és que hi hagi diversió, que el poble es mogui, que es visqui la Festa Major, que no només sigui la fira o el parc... Busquem veure la Festa Major des d'un altre punt de vista.


-Amb les colles, la gent recupera el protagonisme a la Festa Major...
-Nosaltres tenim molt suport de l'Ajuntament. A veure... mai es pot fer el que una colla vol per que hi ha coses que a nosaltres se'ns escapen i ens diuen que hem de frenar i mirar-ho per un altre costat... Però trobem que ells estan disposats que nosaltres fem coses. Ens donen el seu suport, un cop de mà amb el que ens calgui... però som les colles, també les altres associacions i entitats, les que busquem innovar.


-Però vosaltres exerciu de pal de paller...
-Tant Torrats com Morats fem que la gent de Mollet se senti orgullosa de la seva Festa Major. Sabem que són dates complicades, però ens trobem que cada vegada la resposta és major. I això és el que busquem: que es facin de Torrats o de Morats. Qui hi guanya és la Festa Major del poble.


-Com va anar això que fossis escollit com nou Cap de Colla dels Torrats en substitució de l'Oriol Montasell?
- L'Oriol portava dos anys i cada dos anys hi ha eleccions. Jo estava a la junta de l'Oriol, com a tresorer... Realment, de primeres tenia clar que no volia continuar dintre de la Junta, però em van venir una sèrie de companys, també gent de la colla que té molt pes, que han sigut expresidents, gent amb veu i vot i em van proposar formar una junta amb una sèrie de persones i que jo fos el nou cap de colla. És una cosa que m'agradava, que em cridava l'atenció, que m'ho havia plantejat moltes vegades...Al capdavall sóc una persona molt ambiciosa, que quan entres en algun lloc vols el màxim, i el màxim, en aquest cas, era ser el cap de colla...I vaig fer el pas. A més a més, després de viure dos anys de junta, coneixent el treball diari, em veia preparat.


- Una elecció per unanimitat no és una mala forma de començar un mandat... Heu renovat tota la junta?
-De l'anterior junta només continua en Pol Flores, la resta és gent nova. Hi ha gent que ha estat vinculada molt temps a la colla com l'Adrià Lorente que va ser president... La veritat és que és molt important el suport que hem rebut de bon començament. Quan a mi m'ho van proposar jo vaig anar a certes persones de la colla i els hi vaig preguntar que pensaven de mi... Si era la persona indicada per fer el canvi. Considero que portem dos anys que no han estat el que esperàvem, en nombre de gent, de suport, i volia saber que esperàvem una mica de mi. No és que tingués dubtes del que pogués fer, però volia saber la seva opinió. Quan vaig veure que la gent responia, que em veien capaç, que creien en mi, doncs no m'ho vaig pensar...


-Comentaves ara que en aquests dos darrers anys no heu assolit el suport que us hauria agradat...
- Sí, jo ho considero així. I ho dic a molta gent. A la junta anterior potser vam anar molt a fer la feina i no hem demanat aquell suport a la gent...O pot ser perquè la gent estava una mica com pensant que Torrats ja tira sol, que no calia estar tan a sobre... Però la gent ha despertat, ha vist que cal tornar a estar a sobre de Torrats, que no només la Junta ha d'agafar el pes... La Junta aplica les decisions, però és tota la colla la que proposa, fa, ajuda... Vam trobar a faltar aquests dos anys això. Arran de la Festa Major he vist aquest suport i ara crec que s'ha incrementat.


- Ja teniu dibuixats els projectes d'aquests dos anys de mandat?
Fem moltes coses, però ens agradaria fer encara més. Si pogués ser, ens agradaria fer un acte per mes. Em va marcar molt una persona que em va venir i em va dir arran d'un acte on col·laboràvem:  Que les colles no sou només per Festa Major? Vaig dir que no i vaig veure que alguna cosa fallava... Arran d'aquí vam decidir que havíem de fer alguna cosa tots els mesos. Necessitem que ens vegin, que se sàpiga on estem i què fem...Al final som dinamitzadors del poble i pensem que hem de fer activitats al llarg de tot l'any. Ara tenim activitats fins a final d'any i busquem més dates. Volem fer més coses, diades com la que fan els castellers, dinars de germanor, fer sortir el Moll... Fer colla.


-Aquest proper any les colles faran 24 anys, però dintre del teu mandat seran també els 25... Un any que haurà de ser especialment rellevant...
- Ho serà, ho serà... Ja hi ha propostes i moviments...

-No ens avancem... Una de les coses que us agradaria abans, potser seria disposar d'un local més cèntric i en millors condicions...no?
- Sí, ho demanem des de fa temps. No ho negarem. Tant els Torrats com els Morats. Ho demanem, no exigim, però creiem que és quelcom que hauríem de tindre, per dues raons: primerament per afavorir que ens vegin tot l'any, per tenir un espai per tenir la nostra oficina, un lloc on vendre merchandising, i també per reunir-nos. Després pel tema del Moll i la Teca. Creiem que no haguérem d'estar a La Nau sinó a un lloc visible. No tenim res contra els Geganters, totes les entitats són necessàries per al poble, però creiem que la Teca i el Moll hauríem d'estar en un lloc visible com els gegants. És important que les colles tinguem un petit reconeixement en un lloc més cèntric, més visible per tots on passin milers de persones.


-Això creieu que permetria que més persones s'acostessin a les colles?
-Sí, crides l'atenció. El fet que et vegin és important. Hi ha una franja d'edat, la dels nanos, que no tenen xarxes socials i les colles necessitem molt, i seria útil per intentar ajudar-los a fer que entrin a les colles, per que no ens vegin com a grups tancats, que ens vegin qui som, que tinguin un contacte cara a cara amb nosaltres...

 

“Ens agradaria fer un acte per mes”
comentaris