07.04.2020 |
clicama

Els usuaris de patinets elèctrics de Mollet que incompleixin la normativa ja poden ser sancionats

A partir d'ara poden ser multats si circulen per les voreres o si els vehicles porten més d’una persona
Els usuaris de patinets elèctrics de Mollet que incompleixin la normativa ja poden ser sancionats

L’Ajuntament de Mollet ha informat que la Direcció General de Trànsit (DGT) va publicar ahir una instrucció transitòria que estableix els criteris de com s’han d’utilitzar els patinets elèctrics. La instrucció està adreçada als usuaris, als ajuntaments, com el de Mollet, i als cossos policials.


“Aquesta instrucció – expliquen des de l’Ajuntament- es farà servir fins que no es publiqui de manera definitiva la normativa corresponent que va en la mateixa línia del que s’està debatent a la Unió Europea.”


La instrucció indica que els usuaris de Patinets elèctrics tenen l’obligació de sotmetre’s a les proves d’alcohol i drogues i si sobrepassen la taxa permesa, poden ser sancionats fins a 1.000 €.


També tenen prohibit conduir parlant pel mòbil si l’agafen amb la mà. També tenen prohibit conduir utilitzant cascos o auriculars. Les sancions són de 200 €.


L’ús del casc i d’altres elements de protecció dependrà de l’ordenança de cada municipi. A Mollet, de moment, no és obligatori.

Els VMP no poden circular per les voreres i les zones de vianants. La sanció és de 200 €.


Només estan autoritzats per transportar una persona. Si hi van dues persones, la sanció és de 100 €.


A la nit han de circular amb llum o portar peces reflectores. De no complir-ho, la sanció és de 200 €.


L’Ajuntament de Mollet del Vallès explica que continua treballant amb la nova ordenança municipal que haurà d’incloure els criteris per regular l’ús del patinet elèctric a la ciutat. “Mentrestant, adverteixen, els criteris vigents són els que ha publicat la Direcció General de Trànsit”

Comentarios