26.02.2020 |
clicama

Els Til·lers de Mollet s'ampliarà amb un mòdul d'internament per 25 noies

Els Til·lers de Mollet s'ampliarà amb un mòdul d'internament per 25 noies

El Departament de Justícia amplia la capacitat del conjunt dels centres educatius de justícia juvenil. El Govern crea 35 noves places d’internament per a menors d’entre 14 i 18 anys privats de llibertat, segons va anunciar ahir Gisela Torns, directora de justícia juvenil .Per a fer-ho possible, l’Executiu reverteix el tancament parcial de dos centres que estan pràcticament desocupats des del 2013, coincidint amb la crisi, a Girona (CE Montilivi) i a Mollet del Vallès (CE Til·lers). Justícia també reforça l’equip de professionals dedicats al tractament i a la rehabilitació dels menors internats amb la incorporació de 22 educadors i treballadors socials. El personal, el reforç dels serveis, les obres de rehabilitació i l’equipament dels mòduls, que s’han deteriorat després de 6 anys en desús, suposen una inversió de 2,9 milions d’euros. El Govern donarà el vistiplau a l’operació amb un acord que tindrà lloc en les properes setmanes. 

Concretament a Mollet Justícia posarà en funcionament a finals d’any un nou mòdul amb capacitat  per a 25 noies al centre educatiu Til·lers, on hi haurà totes les noies de Catalunya amb mesures d’internament. Allà s’hi traslladaran les 17 noies que actualment ocupen un dels quatre mòduls per a joves que hi ha a Can Llupià, a Barcelona. Amb el trasllat de les noies a Til·lers, Can Llupià es convertirà en un centre exclusivament per a nois.

El trasllat de les noies, que només representen el 7% dels joves internats, farà possible que tot l’equip del centre educatiu Til·lers s’especialitzi en un tractament amb visió feminista, per a l’apoderament, la conducta sexual sana i responsable, i la no submissió a conductes masclistes. Es tracta de reconèixer que les noies s’inscriuen en un ordre cultural, social, polític i psíquic propi.

Til·lers es va inaugurar l’any 1985 com a centre de règim tancat amb 5 mòduls i una capacitat total de fins a 61 places. Des de 2013, Til·lers només té operativa una Unitat Terapèutica que acull 12 joves amb problemes de salut mental i addicions.

Comentarios