05.04.2020 |
clicama

Els familiars de La Vinyota salven la teràpia amb animals

Una aportació de l'empresa Euromed permetrà que aquesta beneficiosa activitat pels discapacitats pugui continuar aquest any

Els familiars de La Vinyota salven la teràpia amb animals

"Amb els gossos aconseguim coses que sense ells no podríem". Qui afirma això és l'Iris Baños, directora del Centre de dia i Residència de la Vinyota, i es refereix al projecte de teràpia assistida per animals que reben les 50 persones discapacitades profundes que té el centre de Mollet. "La teràpia amb animals representa per les persones amb discapacitat intel·lectual la possibilitat de millorar en l'àmbit físic, psicològic i social... La interacció amb els animals és un estímul que contribueix a millorar la seva autonomia i benestar personal", explica Elisabet Fernández, presidenta de l'associació de familiars i amics de la Vinyota.


La teràpia la duu a terme Curecan, una entitat formada per professionals sanitaris especialitzada en teràpia amb animals per diferents col·lectius. L'entitat treballa en l'actualitat amb una dotzena de gosses – totes elles procedents de gossera- a més a més d'una gateta i una conilla. Tenen tots els animals molt bon caràcter i aconsegueixen dels nois i noies del centre el que moltes vegades no poden els humans: arrancar-los un somriure.
Els usuaris de la Vinyota reben una sessió de teràpia amb animals d'entre 60 i 90 minuts cada setmana, en grups de 6 a 8 persones. L'activitat es realitza de setembre a juny.


La teràpia amb animals, que es duu a terme a La Vinyota des del 2016, i que tants beneficis comporta, es va haver de suspendre per problemes de pressupost. L'Associació de familiars i amics de la Vinyota, però no volia prescindir-ne i es va començar a moure perquè aquesta pogués continuar i va començar a cercar ajuda. La resposta la va obtenir de l'empresa Euromed, del proper polígon de Can Magarola.
Euromed, que produeix extractes vegetals per a la indústria farmacèutica i de complements alimentaris, i és referent mundial en alguns productes, ha fet donació a l'Associació de familiars i amics de la Vinyota d'un total de 3.978 euros el que els permet cobrir totes les despeses de la teràpia amb animals pel que resta de 2019.

terapia-animals2El passat divendres dia 25 l'Associació de familiars i amics de la Vinyota va organitzar un acte per agrair l'aportació de l'Euromed amb representants d'aquesta empresa, de l'entitat, del centre, de la Fundació Sanitària Mollet i de l'Ajuntament de Mollet. Xavier Roig, director general d'Euromed va destacar el compromís amb el medi ambient i també amb aspectes socials de l'empresa i va mostrar-se satisfet amb poder col·laborar en aquest projecte de La Vinyota. "Som una empresa ètica i sostenible i si cal ajudar, qui millor que ajudar a algú que tenim al costat", va dir Roig.


Joan Solà, director de l'Àrea de dependència de la Fundació Sanitària Mollet, entitat que gestiona l'equipament de la Vinyota, va mostrar la seva satisfacció perquè el projecte de teràpia assistida pogués continuar i en termes similars va parlar la representant de l'Ajuntament de Mollet, la regidora de Serveis Socials, Anna Maria Diaz qui va felicitar a l'empresa per l'aportació, però també a l'associació de familiars per la iniciativa.

Comentarios