01.06.2020 |
clicama

Els comerciants de Mollet preocupats per una onada de robatoris a botigues

Mossos i Policia Local van reconèixer un repunt d’aquests delictes a l’abril i ja han pres diferents mides per evitar-ne de nous

Els comerciants de Mollet preocupats per una onada de robatoris a botigues

L’Associació d'Autònoms Dones i Homes Emprenedors de Catalunya S.XXI (ADHEC) ha organitzat aquest dilluns a primera hora de la tarda, a la Marineta, una trobada entre diversos comerciants i membres dels Mossos d’Esquadra i de la Policia Municipal de Mollet. L’objectiu de la trobada era que els comerciants, que en les darreres setmanes s’han mostrat preocupats per un aparent augment dels robatoris a establiments comercials, poguessin formular als cossos policials les preguntes que consideressin oportunes i, de forma paral·lela aquests poguessin explicar les mesures adoptades per millorar la situació. Concretament diversos comerciants han mostrat la seva preocupació pels robatoris que a finals d’abril van patir establiments del carrer Gaietà Ventalló com un centre òptic – a qui van trencar el vidre de l’aparador per entrar- i un centre d’estètica – on els delinqüents van rebentar la persiana per accedir-hi i robar.


Els representants dels cossos policials van indicar que a Mollet les xifres de delictes contra la propietat són inferiors a altres poblacions de l’entorn i que en termes generals es pot considerar una població segura, tot i que van reconèixer que a vegades hi ha fets aïllats “que fan augmentar la sensació d’inseguretat en una zona”. El representant dels Mossos va explicar que a Mollet hi ha una mitjana de 4 robatoris mensuals, però que a l’abril hi havia hagut “un repunt d’aquest delicte”. El representant dels Mossos va explicar que ja s’ha identificat els autors d’aquests delictes i que s’està actuant, per evitar-ne de nous. Concretament, els cossos policials han començat a “marcar” – a seguir de prop- als delinqüents identificats i també s’ha procedit a fer- conjuntament amb la policia local- operacions de tancament de la ciutat. En aquestes operacions, Mossos i policies barren els accessos a la ciutat i identifiquen a vehicles i persones sospitoses.


La Policia Local de Mollet valora que aquests operatius han estat eficaços en el sentit que en els darrers dies no s’ha produït cap més robatori contra una botiga a la ciutat. Baltasar Balta, Sergent de la Policia de Mollet, també va avançar que ara el juny es posaria en marxa el Pla Estiu que preveu més presència policial a les zones comercials.


Els cossos policials van animar als comerciants presents a la Marineta a denunciar qualsevol fet sospitós, a vetllar pel manteniment dels barris en aspectes com la neteja, el civisme o l’enllumenat i a donar-se d’alta en apps com la ja existent a la ciutat per millorar el contacte amb la policia.

Els comerciants de Mollet preocupats per una onada de robatoris a botigues
comentaris