26.09.2020 |
clicama

Els ascensors de l’Estació de Mollet-Santa Rosa ja funcionen

Els ascensors de l’Estació de Mollet-Santa Rosa ja funcionen

Aquest divendres al migdia han entrat finalment en funcionament els ascensors de l’estació de Mollet-Santa Rosa. La posada en marxa per part de Renfe arriba després d’una intensa campanya protagonitzada per la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública del Baix Vallès i les peticions realitzades en aquest sentit per l’Ajuntament de la ciutat.

Fa sis mesos que havien acabat les obres de millora de l’Estació Mollet-Santa Rosa de la línia R3 però segons Renfe, l’entrada en funcionament dels ascensors s’ha endarrerit per la falta de fluïdesa de l’escomesa elèctrica.

Fa quinze dies, l’alcalde de Mollet del Vallès, Josep Monràs, va tornar a reclamar a Renfe i a Adif la posada en marxa urgent dels ascensors perquè l’Estació del Nord fos accessible per a tothom.

A finals de juliol la Plataforma en Defensa de la Sanitat va protagonitzar una acció reivindicativa a la mateixa estació donat el problema que representa per les persones amb mobilitat reduïda el no funcionament dels ascensors.

Les obres de l’Estació Mollet-Santa Rosa van acabar el mes de febrer d’aquest any però els ascensors no han començat a funcionar fins aquest migdia. Amb les obres de millora s’ha construït un pas inferior amb ascensors a les dues andanes, s’han ampliat les andanes i s’hi ha substituït la il·luminació, s’ha implantat el paviment podotàctil i s’ha eliminat el pas de vies.

L’alcalde de Mollet, Josep Monràs, ha valorat positivament la posada en marxa dels ascensors perquè milloren l’accessibilitat per a tota la ciutadania, especialment per a les persones amb problemes de mobilitat. Des de l’Ajuntament es continua demanant que s’accelerin les obres per millorar l’accessibilitat de Mollet-Sant Fost, l’altra estació de la ciutat.

Els ascensors de l’Estació de Mollet-Santa Rosa ja funcionen
comentaris