17.06.2019 |
clicama

Els Agents Cívics de Mollet han dut a terme més de 1.500 actuacions en sis mesos

Els Agents Cívics de Mollet han dut a terme més de 1.500 actuacions en sis mesos

Els nous agents cívics de Mollet ja fa mig any que fan la seva tasca pels carrers de la ciutat. En aquests sis mesos han dut a terme més de 1.500 actuacions.
L'Ajuntament de Mollet del Vallès va incorporar la figura de dos agents cívics a la plantilla a principis del mes d'abril passat i al llarg de tots aquests mesos han estat coordinats per la Policia Municipal. El seu objectiu era contribuir a fer que els veïns de Mollet facin un millor ús de l'espai públic, que es compleixin les ordenances, i d'aquesta manera preservar un entorn urbà més net. Els agents cívics van ser l'aposta municipal per intentar lluitar contra les diferents mostres de manca de civisme que es produeixen a la ciutat: desperfectes en el mobiliari urbà fins a persones que porten els animals deslligats fins als molts habituals avisos d'estacionament indegut. De fet, segons informa l'Ajuntament, de les més de 1.500 actuacions realitzades pels dos agents cívics des de principis d'abril 624 avisos són per estacionaments indeguts de vehicles.


Cal assenyalar que la rebuda dels ciutadans d'aquests agents ha estat bona, ja que la segona de les seves actuacions han estat relacionades amb la informació als ciutadans. En total 573 persones han estat ateses perquè necessitaven qualsevol tipus d'informació.


La convivència entre els animals i les persones als carrers i les places ha estat el tercer àmbit on més incidències han estat més nombroses, Concretament els agents han advertit a 149 persones que passejaven gossos, sobretot per dur-los deslligats.


Cal indicar que els casos que més alarma provoquen entre els ciutadans han estat també atesos de forma destacada. En total hi ha 77 actuacions derivades d'anomalies en la via pública com els desperfectes al mobiliari urbà, llençar objectes o deixalles, entre altres.
Finalment l'Ajuntament indica que un total de 36 incidents i serveis han estat recollits, tramitats i gestionats al nou Punt d'Atenció Ciutadana al Mercat dels dimarts a plaça de Catalunya.

Els agents cívics també han participat en les campanyes d'animals de companyia o d'ús i comportament als parcs infantils, i durant la Festa Major, La Diada o la Fira d'Artesans, entre d'altres.

Comentarios