07.04.2020 |
clicama

Educació proposa un P3 Rotatiu per les escoles de Mollet per fer front a la davallada d'alumnes

Educació proposa un P3 Rotatiu per les escoles de Mollet per fer front a la davallada d'alumnes

La davallada de la natalitat torna a ser un dels principals reptes del pròxim curs escolar 2020-2021 a Mollet. Enguany, per fer front a la baixada d’alumnes de P3, el Departament d’Educació de la Generalitat ha presentat a la comunitat educativa local dues propostes que evitaran la mesura més temuda: el tancament de línies.


Per una banda proposen fer un P3 Rotatiu i per altra reduir la ràtio general dels grups d’aquest nivell des dels 25 alumnes actuals fins als 23. El P3 Rotatiu, segons ens explicava el regidor d’Educació, Raúl Broto implica tancar només per un any un grup de P3 en una escola i fer que el recuperi al curs següent quan una altra escola assumeix la reducció. L’Escola Sant Jordi seria la que iniciaria aquest torn.

Aquestes mesures van ser informades al Consell Escolar Municipal extraordinari celebrat la passada setmana, on va estar present d’una de les inspectores responsables de Mollet en representació del Servei Territorial Maresme-Vallès Oriental.

Broto ha valorat positivament la proposta que ha presentat el Departament d’Educació, ja que “tot i la difícil situació de baixa natalitat, les propostes encaixen amb els nostres criteris de no tancar cap escola i què, el tancament de grup, no suposi tancament de línia”.

Amb relació a la proposta del P3 rotatiu, Broto assegura que “valorem positivament que no impliqui la pèrdua definitiva de la línia, permetent a les nostres escoles alliberar espais per a facilitar el treball en grups més reduïts. També traurà pressió al període de preinscripcions, i permetrà centrar les portes obertes en la presentació dels projectes potents i singulars que tenim a totes les escoles públiques de la nostra ciutat”.

Finalment, i sobre la possibilitat que ha posat sobre la taula el Departament d’Educació de realitzar un decrement a 23 alumnes a tots els grups de P3 de la ciutat, una mesura específica per a Mollet i que cal consensuar amb tots els centres educatius de la ciutat, Broto ha conclòs que “des de l’Ajuntament treballarem per assolir aquest acord, el qual considerem beneficiós per a la qualitat de l’ensenyament a la nostra ciutat, la lluita contra la segregació escolar i la inclusió d’alumnat amb capacitats diverses”.

Comentarios