10.08.2020 |
clicama

La Diputació confeccionarà un pla per millorar la qualitat de l'aire a Mollet

De manera paral·lela Mollet i 17 municipis més presenten un projecte a Europa per millorar la qualitat de l'aire al Vallès Oriental

La Diputació confeccionarà un pla per millorar la qualitat de l'aire a Mollet


L'Ajuntament de Mollet ha demanat a la Diputació de Barcelona l'elaboració del Pla d'Acció de la Qualitat de l'Aire de Mollet del Vallès amb l'objectiu d'establir quines són les accions concretes que el municipi cal que implementi per a disminuir les concentracions de diòxid de nitrogen i PM10, els principals contaminants que afecten la ciutat.

El pla es farà a partir de les mostres preses de diversos contaminants d'una Unitat Mòbil de Vigilància de Contaminació Atmosfèrica de la Diputació de Barcelona que es va col·locar al parc de les Pruneres durant dos mesos.

La conclusió és que, en aquella localització i en el període d'estudi, no es van superar els valors límit, i que si durant la resta de l'any les concentracions fossin similars a les mesurades, no se superarien els valors límits establerts per a la protecció de la salut humana.

Per altra banda la Taula Intermunicipal per a la millora de la qualitat de l'aire del Vallès Oriental, formada per l'Ajuntament de Mollet i 17 municipis més de la comarca, ha presentat el projecte AIRe NET a la tercera convocatòria del programa europeu Urban Innovative Actions (UIA). Enguany, aquest programa finança projectes que aportin solucions innovadores en l'àmbit de la qualitat de l'aire.

El projecte AIRe NET no només busca reduir les emissions de contaminants a l'atmosfera sinó fer-ho a partir d'un procediment que permeti treballar de forma coordinada i transversal els municipis, les autoritats competents com la Diputació de Barcelona i la Generalitat, altres organismes com universitats, empreses, centres de recerca... i la ciutadania.

Mitjançant el projecte AIRe NET presentat a Europa es pretén tenir una visió de l'estat de la qualitat de l'aire del Vallès Oriental, determinar les principals fonts de contaminació a partir de la recopilació de dades, aplicar diverses mesures que puguin contribuir a la reducció de contaminació atmosfèrica en la mobilitat, indústria i agricultura i valorar l'eficàcia d'aquestes mesures.
 

La Diputació confeccionarà un pla per millorar la qualitat de l'aire a Mollet
comentaris