28.11.2020 |
clicama

El dimarts entra en vigor la nova Ordenança Municipal de Circulació de Mollet

L’Ordenança preveu multes de 100 a 500 euros per diversos incompliments com circular a més de 30 km/hora o anar en patinet per les voreres
El dimarts entra en vigor la nova Ordenança Municipal de Circulació de Mollet
Des de fa mesos Mollet del Vallès és ciutat 30 km per hora. L’Ordenança Municipal de Circulació i Vianants, que regula el límit de velocitat al conjunt de la ciutat i també altres qüestions com la circulació de patinets elèctrics i bicicletes es va aprovar el 24 de febrer però no serà fins al dimarts, 27 d’octubre, que es posarà en marxa.
L’incompliment de l’Ordenança de Circulació, segons expliquen des de l’Ajuntament, pot comportar sancions que van des dels 100 €, les més lleus, fins als 500 €, les molt greus.
El regidor de Seguretat Ciutadana i Mobilitat, Juanjo Baños ha explicat que “l’Ajuntament de Mollet ha posat al dia l’antiga Ordenança de Circulació i l’ha adaptada als nous temps, sobretot pel que fa als patinets elèctrics (VMP) i a posar les bases per crear una Zona de Baixes Emissions a la ciutat.”
Així, amb la nova ordenança, el consistori molletà pretén potenciar la seguretat, la bona convivència i l’ús racional de l’espai públic, i seguir apostant per un model de mobilitat i transport sostenible que prioritzi els desplaçaments a peu o, si no n'hi ha, amb vehicles no contaminats o del transport públic.
L'ordenança recull que els Patinets elèctrics i Vehicles de Mobilitat Personal (VMP) poden circular fins a 25 km/h i ho han de fer per la calçada, si tenen capacitat de circular a 15 km/h o més. Si no tenen capacitat de superar els 15 km/h, poden anar per la vorera i zones de vianants, coma màxim a 5 km/h a 1,5 m de distància de les façanes. És obligatori l’ús del casc i no es pot conduir amb el mòbil a la mà ni amb els auriculars posats. Només pot circular una persona per vehicle i l’edat mínima per conduir un VMP és de quinze anys.
Les bicicletes també tenen obligació de circular per la calçada o pels carrils bici. Està prohibit circular per les voreres i les zones de vianants, excepte pels menors de dotze anys i acompanyants, que sí que ho poden fer respectant la prioritat de pas dels vianants, a 5 km/h i a 1,5 metres de les façanes. És obligatori l’ús del casc i anar sense auriculars.


 

El dimarts entra en vigor la nova Ordenança Municipal de Circulació de Mollet
comentaris