26.05.2020 |
clicama

Després de set anys surt una nova promoció de Mossos d'Esquadra de l'escola de Mollet

Després de set anys surt una nova promoció de Mossos d'Esquadra de l'escola de Mollet

Aquest dimecres l’Institut de Seguretat Pública de Mollet del Vallès ha estat escenari l'acte de cloenda i lliurament dels alumnes de la nova promoció policial, la 32a. És la primera promoció de Mossos que surt de l’escola policial en els darrers set anys. Enguany s'han graduat 804 agents, 454 nous mossos i 350 policies locals de 84 ajuntaments catalans. També s'incorporen 12 nous agents al cos de mossos que provenen de cossos de policies locals. El curs de la 32a promoció es va iniciar el passat 3 de setembre amb 893 alumnes, 511 dels quals eren aspirants a mossos. Un cop començat el curs, s'hi va afegir un agent més. Del total dels aspirants, 41 han suspès, 15 hi van renunciar durant el curs, 1 ha causat baixa i 1 ha quedat pendent d'avaluar. A l’acte han estat presents els president de la Generalitat, Quim Torra, el conseller d’Interior, Miquel Buch i el comissari en cap del cos de Mossos d’Esquadra, Eduard Sallent.

Els mossos d’esquadra que s’han graduat avui a l’ISPC iniciaran l’any de pràctiques que hauran de superar destinats a comissaries d’arreu del territori català. En conjunt són 466 efectius que d’aquí a uns dies passaran a formar part del reforç d’estiu a les zones costaneres i, posteriorment, s’incorporaran a les seves destinacions definitives. Pel que fa a les policies locals, el període de pràctiques dels agents és de tres mesos.


Els efectius que faran les pràctiques al reforç d'estiu fins el dia 1 d'octubre es distribuiran de la següent manera: 100 a la Regió Policial de Girona; 77 a la Regió Policial de Tarragona; 31 a la Regió Policial Terres de l’Ebre; 26 a la Regió Policial Metropolitana Nord, 130 a la Regió Policial Metropolitana Barcelona; 59 a la Regió Policial Metropolitana Sud i 43 a la Comissaria General de Mobilitat.

Pel que fa a les policies locals, 382 agents van iniciar el curs i 4 agents més s’hi van incorporar iniciat el curs. Del total d’alumnes, 29 han suspès, 6 van renunciar durant el curs i 1 ha causat baixa. Dels 350 policies locals graduats, 138 pertanyen a la Guàrdia Urbana de Barcelona.

Els 454 nous Mossos d'Esquadra tenen una edat mitjana de 27,7 anys i un 17,78% són dones. El nou mosso més jove té 19 anys i el més gran en té 44. Respecte els 350 nous policies locals, l'edat mitjana està situada en els 32,2 anys i el 20,32% són dones. El policia local més jove té 21 anys i el més gran 47. 

Després de set anys surt una nova promoció de Mossos d'Esquadra de l'escola de Mollet
comentaris