31.03.2020 |
clicama

Una delegació japonesa visita Mollet per conèixer el seu sistema d'integració dels discapacitats

S'interessen per les activitats de l'Institut Municipal de Serveis als Discapacitats

La delegació aquest matí a l'Ajuntament de Mollet
La delegació aquest matí a l'Ajuntament de Mollet
Una delegació japonesa visita Mollet per conèixer el seu sistema d'integració dels discapacitats

L'Institut Municipal de Serveis als Discapacitats (IMSD) de Mollet del Vallès és un referent fins i tot en països tan llunyans com ara el Japó. Aquest dijous una delegació del Centre de Desenvolupament Regional d'aquest país, s'ha desplaçat fins a Mollet amb l'objectiu de conèixer de primera mà el sistema que aplica l'Ajuntament i les activitats que desenvolupa en educació especial i integració social i laboral amb el propòsit d'aplicar aquest model al seu país.

La delegació japonesa ha estat formada per representants de les ciutats de Kyoto, Fukushima, Hokkaido i Ehime.

Després de reunir-se amb representants de l'Ajuntament de Mollet, la delegació japonesa s'ha desplaçat fins a l'Escola d'Educació Especial Can Vila i a la tarda seguiran visitant diferents equipaments i serveis que ofereix el consistori molletà com ara els pisos tutelats.

Justament, segons ha comentat Nakabuko Shigetoshi, Conseller Adjunt del Departament de Planificació, Promoció, Migració i Intercanvi de Kyoto, "el que més ens ha cridat l'atenció d'aquest model és que sigui íntegrament municipal, que abasti tot el cicle vital dels discapacitats i que potencií l'educació inclusiva" per Shigetoshi "Mollet és un punt de referència diferencial, ja que no l'hem vist ni als Estats Units ni es dóna al nostre país" i és per això "que l'estem estudiant amb l'objectiu d'aplicar-lo al Japó".

Per la seva banda, la regidora de Serveis Socials, Ana Maria Díaz, ha considerat "un honor el vostre interès per la feina que fem des de l'Institut Municipal de Serveis als Discapacitats" tot recordant que "Mollet és pionera arreu de Catalunya en oferir uns serveis que, tot i rebre l'ajut d'altres administracions, és bàsicament municipal, i pionera també en el fet de cobrir i assistir a les persones durant tot el seu cicle vital". Díaz també ha volgut destacar que "ja comencem a treballar des de l'atenció precoç amb el CDIAP, potenciem la integració social, laboral i la independència de les persones, en aquest cas oferint pisos tutelats, i oferim també uns serveis més especialitzats en els casos d'un grau major d'afectació. I tot plegat oferint serveis a 29 municipis del nostre voltant".

Comentarios