26.01.2021 |
clicama

El cribratge massiu de Mollet va finalitzar amb 3.536 proves realitzades

El cribratge va permetre descobrir 55 positius, un 1,5% de les proves realitzades
El cribratge massiu de Mollet va finalitzar amb 3.536 proves realitzades

El cribratge massiu que es va dur a terme entre dilluns i dissabte de la setmana passada a Mollet es va tancar amb la realització de 3.536 proves PCR a persones sense indicis evidents de tenir el Covid-19. En total, segons ha informat Salut, n’han sortit un total de 55 persones que eren positives tot i ser asimptomàtiques.

A Mollet el cribratge massiu es va distribuir en dos punts: l’Espai Sant Jordi  i el Centre Cívic de Can Pantiquet.  

Des del primer dia, en cap dels centres es van produir aglomeracions tot i que Protecció Civil havia previst un dispositiu especial per ordenar el procediment. Això va fer que el ritme de les proves hagi sigut molt ràpid. Ara amb els resultats finals, s’ha pogut veure que tot i que s’havia fet un repartiment dels dies per barris, la majoria de persones que es van voler sotmetre a les proves ho van fer en dos primers dies dels sis previstos.

En total el dilluns i el dimarts es van fer un total de 1.925 PCR, més de la meitat de les que es van acabar fent.

Els resultats de les proves  els ha comunicat el Departament de Salut a tots els que interessats a través de SMS i a la plataforma La Meva Salut.

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha valorat aquest dilluns satisfactòriament la participació en els darrers cribratges intensius de Covid-19 que han tingut lloc a diferents punts del territori català, entre elles Mollet. De fet, en una setmana, s’han fet un total de 28.100 proves –entre PCR’s i test antigènics ràpids (TAR)- de les quals només un 1% han resultat positives. Per a Vergés, aquest 1% és una bona notícia “perquè denota que la transmissió aquestes setmanes ha anat baixant molt en comparació amb el que havíem tingut setmanes enrere”, però “anirem seguint les diferents estratègies de cribratge per veure quina informació ens donen i la velocitat d'aquests cribratges i com han anat desplegant tota l'estratègia a llarg de setmanes”.

En el cas de Mollet el percentatge de positius amb relació al total de proves ha estat de l'1,5%, una mica superior a la mitja observada per Salut en aquests darrers cribratges.

Segons ha explicat la consellera de Salut, Alba Vergés, en roda de premsa aquest dilluns, el Departament de Salut continuarà amb l'estratègia dels cribratges massius a diverses poblacions per aturar l'expansió del virus. "Els cribratges serveixen per tallar les cadenes de transmissió, però han d'anar acompanyats del compliment de les mesures del pla de reobertura", ha advertit Vergés.

L’estratègia de fer proves a la comunitat es fa per aturar l’extensió del virus, és a dir, per assegurar que persones infectades no el transmetin a altres persones. Es tracta de detectar el màxim nombre possible de persones contagiades, ja que n'hi ha que no presenten símptomes i poden, sense saber-ho, transmetre el virus a la seva família, amics i altres persones del seu entorn. Cal destacar la importància de fer l’aïllament que determinin els professionals sanitaris en cada cas.

El cribratge massiu de Mollet va finalitzar amb 3.536 proves realitzades
comentaris