23.01.2021 |
clicama

Al cribratge massiu de Mollet es van fer finalment gairebé 7000 PCR que van descobrir 98 positius per Covid-19

Al cribratge massiu de Mollet es van fer finalment gairebé 7000 PCR que van descobrir 98 positius per Covid-19

Ja es coneixen els resultats definitius del cribratge que es va fer a Mollet entre dilluns i dissabte de la setmana passada. Segons ha informat Salut, de les 6.926 proves fetes, s'han comptabilitzat 98 positius per Covid-19, el que representa un 1,41 %. El dilluns la consellera de Salut, Alba Vergés va donar informacions parcials i va indicar que s’havien fet 3.536 proves PCR a persones sense indicis evidents de tenir el Covid-19 i que n’havien sortit un total de 55 persones que eren positives.

El cribratge intensiu va fer-se en dos punts: l’Espai Sant Jordi i el Centre Cívic de Can Pantiquet. En concret a l’Espai Sant Jordi s’han portat a terme 3.357 proves de les quals 46 han estat positives i al Centre Cívic de Can Pantiquet 3.569 de les quals 52 han estat positives.

 Els resultats els ha comunicat a totes les persones que s'han fet la prova el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya a través de SMS en cas de PCR negativa i amb trucada telefònica a les persones positives.

La consellera de Salut, Alba Vergés, va valorar dilluns satisfactòriament la participació en els darrers cribratges intensius de Covid-19 que han tingut lloc a diferents punts del territori català, entre elles Mollet. De fet, en una setmana, s’han fet un total de 28.100 proves –entre PCR’s i test antigènics ràpids (TAR)- de les quals només un 1% han resultat positives. Per a Vergés, aquest 1% és una bona notícia “perquè denota que la transmissió aquestes setmanes ha anat baixant molt en comparació amb el que havíem tingut setmanes enrere”, però “anirem seguint les diferents estratègies de cribratge per veure quina informació ens donen i la velocitat d'aquests cribratges i com han anat desplegant tota l'estratègia al llarg de setmanes”.

En el cas de Mollet el percentatge de positius amb relació al total de proves ha estat de l'1,4%, una mica superior a la mitja observada per Salut en aquests darrers cribratges.

L’alcalde de Mollet del Vallès, Josep Monràs, ha valorat positivament els resultats de les PCR “tenint en compte el gran risc de rebrot d'on veníem fa només unes setmanes. No ens hem de relaxar perquè aquestes dades, que avui són moderadament positives, continuïn baixant. Anem pel bon camí i vull agrair els molletans i les molletanes que s'han fet la prova i, en general, a la majoria dels nostres veïns i veïnes que compleixen amb la normativa vigent. Entre totes i tots hem de frenar la seva expansió, com més aviat millor, pel bé de tothom”. 

 L’objectiu d'aquests cribratges és detectar el màxim nombre possible de persones infectades, ja que algunes persones no presenten símptomes i poden, sense saber-ho, transmetre el virus a la seva família, amics i altres persones del seu entorn. Les proves per a la detecció de la COVID-19 a les persones amb símptomes es continuen fent, com fins ara, als centres d’atenció primària.

Des del primer dia, en cap dels centres es van produir aglomeracions tot i que Protecció Civil havia previst un dispositiu especial per ordenar el procediment. Això va fer que el ritme de les proves hagi sigut molt ràpid.

Segons ha explicat la consellera de Salut, Alba Vergés, en roda de premsa aquest dilluns, el Departament de Salut continuarà amb l'estratègia dels cribratges massius a diverses poblacions per aturar l'expansió del virus. "Els cribratges serveixen per tallar les cadenes de transmissió, però han d'anar acompanyats del compliment de les mesures del pla de reobertura", ha advertit Vergés.

Al cribratge massiu de Mollet es van fer finalment gairebé 7000 PCR que van descobrir 98 positius per Covid-19
comentaris