30.10.2020 |
clicama

CCOO demana la prestació d’ingressos mínims

El sindicat impulsarà a tota Catalunya una recollida de signatures per la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) de Renda Mínima que dota d’una renda mínima de 426 euros al mes.
CCOO demana la prestació d’ingressos mínims

Durant el mercat setmanal de dimarts, el sindicat Comissions Obreres instal·larà un punt de recollida de signatures, de 10h a les 12h a la Plaça de l’Ajuntament, amb la finalitat d’engrescar als molletans a donar suport a la ILP de Renda Mínima i que pugui arribar a la mesa del Congrés de Diputats de Madrid i, així, ser tramitada com un Projecte de Llei. Aquesta iniciativa està impulsada per CCOO i UGT i demana que la Llei doti d’una renda mínima de 426 euros mensuals a les persones de 16 a 64 anys demandants d’ocupació, sense ingressos, o inferiors al 75% del Salari Mínim Interprofessional, és a dir, 5. 800 euros per persona i any. 

 

 

Segons expliquen des de CCOO, actualment “només el 20% de les persones aturades, a nivell estatal, reben prestació per desocupació, i el 35% reben l’ajuda assistencial. Per tant, gairebé la meitat dels aturats i aturades no reben cap prestació”.
 

CCOO demana la prestació d’ingressos mínims
comentaris