08.03.2021 |
clicama

Carles Puigdemont tasta la millor coca de Catalunya

El Forn i Pastisseria Prat de Mollet va guanyar el concurs a la millor coca dolça
upload/img/periodico/img_32100.jpg
Carles Puigdemont tasta la millor coca de Catalunya

El passat divendres 11 de novembre el President de la Generalitat, Carles Puigdemont, i la Consellera de la Presidència i Portaveu del Govern, Neus Munté, van rebre la millor Coca de Forner de Catalunya, elaborada pel Forn i Pastisseria Prat de Mollet. La Coca de Can Prat va ser la guanyadora del concurs de "Les nostres millors coques" organitzat per Catalunya Ràdio i pel Diari Ara.
El concurs va tenir lloc el passat mes de juny a Sant Julià de Vilatorta (Osona), on s'hi van presentar un centenar de coques dolces convocades a la plaça del poble després d'haver fet una selecció prèvia de les 800 presentades a concurs. La final comptava amb un jurat professional, presidit pel cuiner d'Estrella Michelin, Nandu Jubany, acompanyat d'experts en el món de la gastronomia com el pastisser Oriol Balaguer o el crític gastronòmic Pep Palau.

Des del Forn i Pastisseria Prat encara expliquen que estan emocionats:"Quan vam arribar a la Plaça vam veure que hi havia molt nivell, no esperàvem guanyar", confessa Ivette Prat, representant de la tercera generació de la fleca. "El jurat era molt professional i valorava aspectes molt tècnics; per exemple, el primer que van mirar va ser el cul de la coca, per veure com s'havia enfornat, ja que es tracta d'una coca d'entre un metre vint i metre quaranta i és difícil d'enfornar amb pala". D'altra banda "també es van fixar en els alvèols de la massa, si els pinyons eren de qualitat... No només es miraven el gust i l'aspecte", assenyala.
La coca de forner guanyadora s'elabora des de fa més de 60 anys, sempre amb procediments totalment artesans i seguint fil per randa la fórmula creada fa més de mig segle pel forner Josep Prat. Es caracteritza pel seu procés d'elaboració "processos de fermentació llargs i molts plecs que requereixen dedicació, tot fet a mà, com ho feia el nostre avi. De fet, l'enfornem amb pala de fusta en el mateix forn antic on ho feia ell", expliquen des del Forn Prat.

Carles Puigdemont tasta la millor coca de Catalunya
comentaris