17.07.2019 |
clicama

El CAP Parets lidera un estudi pioner a Espanya en la prevenció de l'ictus i l'infart

L'estudi vol trobar eines per controlar el risc de situacions cardiovasculars greus

CAP Parets
CAP Parets
El CAP Parets lidera un estudi pioner a Espanya en la prevenció de l'ictus i l'infart

El projecte es durà a terme per un equip d’investigadors del CAP Parets, encapçalat per la Dra. Núria Martínez, i consisteix a estudiar nous mètodes de mesura de la pressió arterial.

El projecte, premiat amb una beca i aprovat pel Comitè d’Ètica de l’Institut d’Investigació en Atenció Primària (IDIAPJGol), entra ara a la fase de treball de camp. És per això que des del CAP es convidarà als usuaris del centre a participar voluntàriament i fer-ne la recollida de dades, imprescindible per poder dur a terme l’estudi. La selecció de candidats que participaran en aquest estudi s’ha fet aleatòriament a partir del registre d’usuaris adscrits al CAP Parets, entre el grup poblacional de 35 a 74 anys.

Els voluntaris seran sotmesos a proves consistents a mesurar la pressió arterial en els dos braços amb els tensiòmetres habituals de la consulta i amb un altre de més innovador, objecte de l’estudi. També es determinarà l’índex turmell-braç mitjançant una ecografia i amb una analítica bàsica. Aquesta fase de recollida de dades està prevista que es faci en 5 mesos, tot i que dependrà del nombre de voluntaris que s’ofereixin. El projecte es desenvoluparà íntegrament a Parets durant dos anys i actualment està entrant en la fase fonamental de col·laboració ciutadana.

Comentarios