17.12.2018 |
clicama

La botiga solidària la Teixidora de Mollet reobre aquest divendres amb moltes novetats

Càritas ha contractat una persona per poder atendre el públic els matins i tardes

La Teixidora, a la plaça de l'Església de Mollet
La Teixidora, a la plaça de l'Església de Mollet
La botiga solidària la Teixidora de Mollet reobre aquest divendres amb moltes novetats

La botiga solidària La Teixidora, situada al costat de La Marineta, reobre aquest divendres 9 de març després de ser reformada. La Teixidora, la botiga de venda de roba de segona mà, va tancar portes el passat mes de setembre i al llarg d'aquests mesos ha funcionat al carrer de la Pau. Ara, segons ens explica Teresa Securún, responsable de Càritas de Mollet, reobre amb molts canvis. Els objectius són els de sempre: dignificar el lliurament de roba a persones ateses per Càritas, oferir un servei a la ciutat amb la venda de roba a preus molt assequibles i afavorir la inserció laboral de persones en risc d'exclusió. També té un component de sensibilització de la població en el reciclatge i de cura del medi ambient.


La botiga de la plaça de l'Església torna a obrir després d'haver sigut reformada completament. Ara és més gran i s'ha variat l'oferta de roba i calçat que s'ofereix a la gent. Una part dels productes a la venda segueixen essent peces de segona mà, però també s'hi podran trobar productes nous que procedeixen de donacions.


La reforma no només afecta la botiga i als productes sinó també als horaris d'atenció al públic. Ara s'obrirà el matí i tarda i per fer front a aquesta ampliació horària – i a les finalitats de reinserció laboral que té el projecte- s'ha contractat una persona per atendre el públic. Volen, segons ens explica Teresa Securún, que amb totes aquestes millores siguin molts més els molletans que passin per la botiga. "Si la botiga funciona, podrem contractar una segona persona per atendre a la gent", explica la responsable de Càritas.


Al marge de vendre al públic en general roba i calçat, de segona mà o nou a molt bon preu, La Teixidora seguirà fent la seva tasca de rober i atenent a totes les persones derivades pels serveis socials de l'Ajuntament. El nombre de persones ateses pel rober de Càritas l'any 2017 van ser una mica més de 200.


El projecte de La Teixidora està lligat al projecte de recollida de roba que des d'inicis de l'any passat es fa a la ciutat a través d'un total de 18 contenidors. L'Any passat es van recollir 71 mil quilos de roba.


La Teixidora, un projecte que té el suport de l'Ajuntament de Mollet, va obrir les seves portes el febrer de 2016.


Càritas Mollet, en altres aspectes, va atendre l'any 2017 entorn de 920 famílies, el que representa aproximadament, 2.300 persones. El seu menjador social atén una mitjana diària de 30 persones.

Comentarios