17.01.2021 |
clicama

La bossa de voluntariat de Mollet per l'emergència del Covid-19 ja té 150 persones inscrites

La bossa de voluntariat de Mollet per l'emergència del Covid-19 ja té 150 persones inscrites

Fa dues setmanes l’Ajuntament de Mollet del Vallès va activar un espai per fer voluntariat en diferents tasques durant l’emergència del Covid-19. L’objectiu d’aquest voluntariat era inicialment reforçar les mesures en favor de les famílies i persones més vulnerables de la ciutat, però posteriorment també s’hi va afegir les persones que volen cosir mascaretes pel sector sanitari, una opció en la qual l’Ajuntament de la ciutat fa de mitjancer entre aquests i l'empresa Robin Hat que proporciona els materials. La crida per demanar voluntaris sembla que ha funcionat i aquest dilluns l’Ajuntament ha informat que ja eren 150 les persones inscrites en aquest servei.
De fet, el voluntariat en aquesta emergència sanitària ja s’ha posat en marxa i alguns dels voluntaris ja ha començat a fer algunes accions de voluntariat.
Una part del voluntariat està canalitzat a través de la Creu Roja i de Càritas i entre les seves funciones d’ajuda hi ha la d'anar a comprar a persones que ho han sol·licitat, ja que no poden sortir de casa en tractar-se de persones grans o impedides.
L’Ajuntament explica que en aquests moments a altres voluntaris s’està en fase de consensuar horaris i tipus d’ajuts a oferir.
L’Ajuntament de Mollet, en el cas del voluntariat per atendre famílies i persones vulnerables, demanava que fossin major de divuit anys i menors de 60 i no presentar símptomes d’infecció per coronavirus ni forma part d’alguns dels grups de risc. Aquestes restriccions no es donen en el cas del voluntariat per fer mascaretes, ja que aquestes es fan des de casa.

La bossa de voluntariat de Mollet per l'emergència del Covid-19 ja té 150 persones inscrites
comentaris