20.09.2019 |
clicama

Baralla a cops entre un metge i un pacient al CAP de Plana Lledó

La Plataforma en defensa de la Sanitat Pública del Baix Vallès ho relaciona amb les retallades en la sanitat pública

Baralla a cops entre un metge i un pacient al CAP de Plana Lledó

El passat dimecres, 13 de març, un metge del CAP de Plana Lledó va denunciar haver estat agredit per un pacient menor d'edat. El menor, per la seva banda, també ha presentat denúncia contra el facultatiu.

Sembla que la baralla es va iniciar quan el professional sanitari va sortir de la seva consulta per fer un descans i el menor se li va adreçar per criticar-lo per aquest fet mentre hi havia persones esperant. Segons sembla, això va derivar en una baralla en la qual ambdós van resultar amb contusions lleus.

Avui des de la Plataforma en defensa de la Sanitat Pública del Baix Vallès, s'ha condemnat "l'agressió física que va patir un professional al CAP de la Plana Lledó per part d'un usuari".

Aquesta Plataforma pensa "que les retallades a la sanitat pública i la gestió d'aquesta per part de les administracions competents, no ajuden que la relació medico/pacient sigui fluida, ni la més adient als CAPs i els Hospitals. Ja que el personal sanitari està sotmès a una pressió ambiental extrema (precarietat laboral, sous baixos, jornades extenuants, falta de personal, etc) i els usuaris o pacients en molts casos, han de patir un servei deficitari per part dels professionals, ja que aquests no disposen dels recursos necessaris (humans o materials), per donar una atenció de qualitat a les instal·lacions sanitàries públiques".

La Plataforma demana "respecte i protecció per aquells que ens cuiden".

Comentarios