25.08.2019 |
clicama

Avui comença la Fira d'Artesans de Mollet, una de les més reconegudes de Catalunya

Els carrers s’han decorat amb 600 paraigües per mirar d’allunyar la pluja

Avui comença la Fira d'Artesans de Mollet, una de les més reconegudes de Catalunya

Des d'avui divendres 14 fins al diumenge 16 de setembre, els carrers del nucli antic de Mollet acolliran la XXXV edició de la Fira d'Artesans, una de les fires d'artesania més reconegudes arreu de Catalunya. Enguany s'hi aplegaran prop d'un centenar de parades d'autèntics productors artesans. Aquests darrers dies els veïns han decorat els carrers amb 600 paraigües de diversos colors. Habitualment, la decoració coincidia amb el tema monogràfic del Centre D’estudis Mollet, que enguany són els 150 anys d’educació a Mollet, però els veïns van preferir utilitzar aquests paraigües per què els hi agradaven més que els motius escolars i per què habitualment plou per la fira i és una forma d’intentar allunyar la pluja.

Com en anteriors edicions, els visitants podran trobar a la fira productes de ceràmica, porcellana, papereria, marroquineria, estores, seda, fusta, joieria, espelmes, tèxtil, joguines, mobles, encens, ungüents o vidre.
En referència als productes gastronòmics ens trobarem, entre d'altres, olis, mel, fruits secs, torró, pa, dolços, vins, embotits, anxoves o formatges.


Tot amb la garantia que per preservar la qualitat d'aquesta Fira, l'organització només permet que hi puguin participar autèntics productors artesans, cosa que queda palesa amb la mostra d'oficis en la qual l'artesà ensenya als visitants com treballa i, alhora, permet la participació del públic a través d'aquestes demostracions artesanes i els tallers familiars, ja siguin de pa, fang, ceràmica o torns de fusta.

Programa cultural i festiu


La Fira d'artesans també compta amb un programa cultural i festiu on no faltarà la tradició, amb castellers, capgrossos, cercaviles, sardanes o havaneres. El diumenge, la plaça de l'Artesania serà escenari d'una jornada castellera (12h) organitzada pels Castellers de Mollet que tindrà com a protagonistes els Castellers de Viladecans junt amb els Esperxats de l'Estany a més de la colla local.
Una de les singularitats de la Fira d'Artesans és la gran implicació del veïnat en l'organització. De nou, una de les tasques que afronten, és la decoració dels carrers, que fan de manera totalment artesana. Enguany el tema escollit per la decoració, que coincideix amb el tema escollit pel Centre d'Estudis Molletans, que són els 150 anys de l'educació a Mollet. La Fira d'Artesans s'inaugura avui divendres (19.30 h) al Centre Cultural La Marineta amb l'exposició "L'educació a Mollet. Una visió de 150 anys (1845-1995)".


Concurs obert a tothom


Aquest any, tothom que ho desitgi, podrà participar en el tradicional concurs de la Fira publicant una fotografia a qualsevol plataforma social amb l'etiqueta #35FiraArtesansMollet.


Ja 35 anys d'història


Tot plegat té el seu origen l'any 1982, quan un grup de molletans i molletanes i van formar un col·lectiu anomenat Tertúlia que es reunia setmanalment per promoure tot tipus d'activitats culturals. D'aquestes trobades va néixer la Revista Artesanal i un any més tard, el 1983, la Fira, que va comptar amb tot el suport i implicacions dels veïns i veïnes dels carrers de la Fira. A partir d'aquí, l'Ajuntament de Mollet es va implicar directament en aquesta iniciativa ciutadana per tal de potenciar-la i ajudar a preservar i fomentar els productes artesans.

Comentarios