31.03.2020 |
clicama

7.765 alumnes, un centenar menys que l’any passat, comencen el curs escolar a Mollet amb normalitat

El descens de matriculacions fa que hi hagi un grup menys de P3 a l’Escola Cal Músic
Escola Sant Jordi
Escola Sant Jordi
7.765 alumnes, un centenar menys que l’any passat, comencen el curs escolar a Mollet amb normalitat

7.765 nenes i nenes entre infantil, primària i secundària obligatòria han començat aquest dijous el curs escolar amb total normalitat als diferents centres educatius de Mollet. L’any passat, el nombre d’alumnes que van començar el curs va ser 7.849. Aquesta davallada es deu principalment a la reducció de la natalitat.

L’alumnat que ha iniciat aquest curs està format per 1.560 alumnes d’educació infantil, 3.556 d’educació primària i 2.649 d’educació secundària. En total, 7.765 nens i nenes.

Per aquest curs s’han matriculat 469 alumnes a P3 (545 l’any passat) amb una oferta de 554 places. Pel que fa al 1r curs d’ESO, s’han matriculat 642 alumnes (666 el curs passat). Això s’ha traduït que a l’escola de Cal Músic, malgrat les queixes de la comunitat escolar, s’hagi iniciat el curs amb un grup menys que l’any passat.

Al marge d’això les Escoles Bressol Municipals van iniciar el curs el passat 5 de setembre amb 230 infants matriculats d’un total de 239 places oferides.

Per altra banda a l’Escola Municipal de Música i Dansa en aquests moments hi ha 296 matriculats a l’Escola de Música i 110 a l’Escola de Dansa. Cal tenir en compte que aquestes dades són provisionals, ja que la matriculació està oberta durant el que resta de setembre i octubre.

OBRES A LES ESCOLES L'ESTIU

Per altra banda, any més, l’Ajuntament de Mollet del Vallès ha aprofitat les vacances escolars per fer obres de reparació, adequació i millora als centres educatius públics. Dels treballs realitzats destaquen la reparació i arranjament del voladís de la coberta de l’edifici de primària de l’Escola Sant Jordi, diferents actuacions de pintura i instal·lació de nous elements de joc al pati de l’Escola Col·legis Nous, la modernització de l’ascensor i la instal·lació d’un tobogan a l’Escola Can Vila, l’arranjament de la coberta i la reparació dels vestuaris a l’Escola Joan Abelló, instal·lació de mobiliari esportiu al pati de l’Escola Joan Salvat Papasseit, l’arranjament dels voladissos de la terrassa transitable i de la no transitable de l’Escola Municipal de Música o la construcció d’un nou sorral al pati infantil de l’Escola Cal Músic.

L’Ajuntament, expliquen, ha prioritzat aquestes actuacions “per garantir que els nens i nenes de la ciutat puguin desenvolupar amb normalitat i seguretat el curs escolar, malgrat que és el Departament d’Educació de la Generalitat qui té la competència per fer i finançar les obres de reforma, adequació i millora dels centres educatius”.

“Tot i així, des de l’any 2008, tret d’alguna actuació puntual, la Generalitat no està finançant les obres i actuacions necessàries per al bon manteniment de les escoles de Mollet”, expliquen des del govern local.

L’Ajuntament de Mollet recorda que al marge d’aquestes obres puntuals a finals del 2018 es van realitzar dues grans inversions a les escoles Joan Salvat Papasseit i Escola del Bosc. A l’Escola Joan Salvat Papasseit es va fer una actuació relacionada amb el subministrament d’aigua i a l’escola del Bosc es va realitzar la substitució de la caldera. Aquestes dues actuacions de caràcter extraordinari van suposar una despesa de més de 40.000€ en el pressupost municipal de l’exercici 2018.

Comentarios