24.09.2020 |
clicama

7.300 alumnes de Mollet tornen a l’escola amb normalitat entre mesures de seguretat anti-Covid-19

7.300 alumnes de Mollet tornen a l’escola amb normalitat entre mesures de seguretat anti-Covid-19

Al voltant de 7.300 alumnes d’Educació Infantil (1.400), Primària (3.400) i Secundària Obligatòria (2.500) dels centres educatius públics i concertats de Mollet del Vallès van començar aquest dilluns 14 de setembre el curs escolar.
El curs, que estarà marcat per la pandèmia del coronavirus, segons va informar l’Ajuntament de la ciutat va començar amb normalitat i només es van registrar algunes incidències puntuals.
A la majoria dels centres les famílies i l’alumnat van seguir les mesures de seguretat establertes pels departaments d’Educació i de Salut, atenent el pla d’actuació de cada centre educatiu, amb entrades esglaonades, la mascareta obligatòria i la declaració de responsabilitat signada. Alguns centres feien rentar les mans amb gel hidroalcohòlic als seus alumnes mentre anaven entrant de forma esglaonada i per grups.
Amb l’objectiu d’evitar aglomeracions a les entrades i sortides dels centres l’Ajuntament va establir talls de circulació puntuals al voltant d’algunes escoles en horaris d’entrada i sortida dels centres educatius, senyalitzats amb una tanca provisional.
Aquests talls es van fer al carrer Sabadell entre carrer d’Álvarez de Castro i avinguda de Rívoli (3 centres educatius: Escola Can Besora, Escola Bressol Municipal Els Pinetons i l’Escola Sant Gervasi); a l’Avinguda. Calderó a l’altura del carrer de Pau Claris i fins al carrer d’Alexander Fleming (Centre d’Estudi Mollet), al lateral de l’avinguda de Burgos des de cruïlla amb carrer de Joan Maragall (IES Mollet) i al carrer Joan Maragall des de la cruïlla amb avinguda de. Burgos i fins al carrer de Sant Isidre (Escola Sant Jordi)
El regidor d’Educació, Raúl Broto, ha destacat “tota la feina que han fet els docents, en especial els equips directius, per preparar-se per aquesta obertura. Des dels centres ens indiquen que ha estat un inici amb normalitat dins de la nova realitat en què ens trobem. Des de l’Ajuntament valorem positivament les diverses mesures addicionals que hem impulsat per a reforçar aquest inici escolar amb seguretat sanitària: talls de circulació per evitar aglomeracions a les entrades i sortides, reforç de neteja durant l’horari lectiu, entre d’altres”.

Un cas positiu a l’Escola Bressol Els Pinetons


Divendres passat a la nit, el departament de Salut va notificar a l’Ajuntament de Mollet, un cas positiu de Covid-19 d’un infant matriculat a l’Escola Bressol Municipal Els Pinetons. Raúl Broto ha explicat que “immediatament vam activar els protocols, que ja tenim preparats i que marquen molt bé els passos que hem de seguir. En segon lloc vam comunicar a les famílies del grup estable que els infants han d’estar catorze dies aïllats, i a tots se’ls hi farà una prova PCR des d’un Centre d’Atenció Primària. També es va comunicar a la resta de famílies de l’escola la situació perquè en tinguessin coneixement. En tercer lloc, hem recollit informació de com està anant el dia a l’escola, el qual transcorre amb normalitat. Estem satisfets que aquests protocols funcionin però, malauradament aquesta serà una situació que, possiblement, s’anirà repetint al llarg del curs”.
El cas positiu s’ha donat en un infant que forma part d’un grup estable de convivència format per 10 alumnes, la mestra i l’educadora. L’Ajuntament va fer ahir diumenge una desinfecció de l’espai.
D’altra banda, el projecte Patis Oberts se suspèn mentre duri la situació de pandèmia.

7.300 alumnes de Mollet tornen a l’escola amb normalitat entre mesures de seguretat anti-Covid-19
comentaris