22.11.2019 |
clicama

Torneig d'Escacs per la Salut Mental

La Taula de Salut Mental de Mollet amb la col·laboració del Club d'Escacs Mollet organitzen per quart any aquesta activitat amb l'objectiu de combatre l'estigma i la discriminació que pateixen les persones amb malaltia mental

La Plaça Catalunya acull partides d'escacs
La Plaça Catalunya acull partides d'escacs
Torneig d'Escacs per la Salut Mental

El Torneig d'Escacs s'inclou dins el programa d'activitats organitzat per la Taula de Salut Mental de Mollet per commemorar el Dia Mundial de la Salut Mental, que se celebra cada 10 d'octubre.

Així la Plaça Catalunya es convertia dissabte al matí en un gran taulell d'escacs. Per una banda, un monitor del Club d'Escacs de Mollet, el mestre FIDE, Cristian Fernández, s'encarregava d'unes simultànies, i just al costat, els participants més joves es divertien jugant en un taulell gegant. I és que es tractava de practicar aquest esport amb partides obertes a tota la ciutadania.

Segons Carme Hidalgo, psicòloga de l'Hospital de Mollet, l'objectiu d'aquesta activitat és "reduir l'estigma, els prejudicis, i eliminar una visió molt esbiaixada dels que són els problemes de salut mental". A més afegia que els escacs "afavoreixen la capacitat de concentració, d'atenció, l'intercanvi amb altres persones, el joc en parella o en grup i són una activitat saludable".

La Taula de Salut Mental de Mollet està formada per l'Ajuntament, la Fundació Sanitària de Mollet, el CSMIJ Sant Joan de Déu, la Federació Salut Mental Catalunya i el Club Social La Llum.

La pròxima activitat organitzada per aquesta Taula serà aquest dimecres 25 d'octubre. En aquest cas, el Mercat Vell acollirà el lliurament de premis de la 9a edició del Concurs Literari, a més, hi haurà la presentació del lipdub del Club social La Llum i el concert dels alumnes de l'Escola Municipal de Música.

IMG_7077

Comentarios