24.04.2019 |
clicama

Una avaria a la Comissaria de Mollet obliga als Mossos a treballar a 31,4 graus

El sindicat policial SAP-FEPOL va presentar una denúncia davant l'inspecció de treball per aquest problema

Una avaria a la Comissaria de Mollet obliga als Mossos a treballar a 31,4 graus

Al llarg de tot el mes de juny els Mossos de la Comissaria de Mollet han hagut de treballar en un clima sufocant a causa de les altes temperatures i humitats interiors. Tot per una avaria en el sistema de climatització que no es va arreglar fins a primers de juliol.


El Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) va denunciar davant de la Inspecció de Treball que les temperatures a la seu de l'Àrea Bàsica Policial superaven d'escreix els 27 graus i les humitats (relatives entre el 30 i el 70%) no s'adequaven a la normativa. De fet en fotografies mostrades per aquest sindicat apareixia un termòmetre amb un registre de 31,4 graus i un 40% d'humitat.

10-mossosLa denúncia va ser presentada el passat 12 de juny davant la Inspecció de Treball per l'incompliment del Reial Decret 486/1997 sobre condicions mínimes de confort, temperatures i humitats a l'ABP Mollet.


SAP-FEPOL, expliquen, es va adreçar a la Inspecció de Treball de la Seguretat Social, després de denunciar-ho prèviament a la Subdirecció General d'Administració i Serveis del Departament d'Interior en data de 28 de maig. Segons diuen, en el seu moment no van rebre resposta.
La resposta de l'administració, però, els va arribar a finals de juny. Segons explica l'organització policial dels Mossos la Subdirecció General d'Administració i Serveis del Departament d'Interior es va posar en contacte amb ells i reconeixia el problema de les altes temperatures que hi havia a la Comissaria de Mollet. En aquest sentit els van dir que una empresa arreglaria l'avaria i mentre no es va fer es van instal·lar equips portàtils de refrigeració.


Així mateix, diuen des del sindicat policial "reconeixen les deficiències de les finestres, les quals com a conseqüència d'estar alineades amb la façana i com que no tenen cap element protector que projecti ombra sobre la seva superfície, provoquen efecte hivernacle".
"Sobre aquesta qüestió l'Administració està estudiant diferents alternatives i executar la solució tècnica més idònia", expliquen
També se'ls comunicava que l'Àrea d'Infraestructura del Departament d'Interior està estudiant si l'aïllament de l'edifici "resulta adient o si és insuficient, tal com denunciem nosaltres"

Tot i aquesta actuació de l'administració el sindicat SAP-FEPOL, ha anunciat que continua amb la denúncia que es va presentar a la Inspecció de Treball. "Volem una solució definitiva a les deficiències detectades. Així es va manifestar a la reunió regional de la RPM Nord de 27 de juny. Quan se solucionin les problemàtiques, llavors retirarem la denúncia", diuen.

Comentarios