27.10.2020 |
clicama

Vist per sentència el judici contra Oriol López i Albert Biescas per injúries i calumnies

Mig centenar de persones han donat suport als encausats davant de la porta de l’Ajuntament i als jutjats
Vist per sentència el judici contra Oriol López i Albert Biescas per injúries i calumnies

El jutjat penal de Granollers ha deixat aquest divendres a primera hora de la tarda vist per sentència el judici contra el portaveu d’Ara Mollet ERC MES, Oriol López i l’expresident d’ERC a Mollet, Albert Biescas per un suposat delicte d’injúries i calumnies contra l’alcalde de Mollet, Josep Monràs. Aquest delicte s’haurien produït per unes declaracions realitzades pels republicans després d’una sentència pel cas Decathlon i per una denúncia presentada contra el consistori per al conflicte amb Al Huda.
En el judici oral, que ha durat unes dues hores, tant la fiscalia com l’acusació particular de Mollet Impulsa han reiterat les seves peticions prèvies que, en el cas de la fiscalia, són que s’imposi als dos acusats una multa equivalent a divuit mesos a raó de deu euros per dia, és a dir uns 5.400 euros en total. L’acusació particular ha reiterat una petició de vint-i-quatre mesos de la mateixa multa, el que seria uns 7.200 euros com a màxim.
El tribunal no ha admès cap dels testimonis que volia aportar la defensa dels dos polítics republicans i únicament ha declarat, en qualitat de testimoni de l’acusació, l’alcalde de Mollet, Josep Monràs. L’acusació havia citat un segon testimoni que no ha declarat.

SUPORT A L’ENTRADA I A LA SORTIDA


Els dos polítics republicans han rebut el suport de companys i amics abans i després del judici. A les portes de l'edifici judicial de Granollers, en senyal de suport, s'han concentrat diversos dirigents d’ERC i també alguns regidors i alcaldes republicans de la comarca. Entre els assistents hi havia el regidor de MES, Manel Sostres, la també regidora Marta Vilaret, la presidenta local Meritxell Humbert, el president comarcal d’ERC al Vallès Oriental, Oriol Ramon, i l’exdiputat al Congrés, Joan Tardà. De fet Tardà ha acompanyat a Oriol López i Albert Biescas fins a les portes de l’Ajuntament de Mollet on els dos han estat rebuts per mig centenar de persones convocades per la Plataforma Mollet Parla. La concentració de Mollet Parla s’ha mantingut tot i que els encausats han arribat a la porta de l’Ajuntament gairebé dues hores més tard del que estava previst - el judici ha començat dues hores tard i ha durat unes altres dues hores- i de la pluja persistent. Els concentrats portaven pancartes amb el lema “A Mollet no tenim llibertat d’expressió” i han cridat en favor de la llibertat d’expressió. Tant Oriol López com Albert Biescas han agraït l’escalf de la gent.

ORIOL LÓPEZ: “ HEM DEFENSAT LA LLIBERTAT D’EXPRESSIÓ”


“Hem defensat, jo crec que amb molta dignitat, la llibertat d’expressió. Nosaltres hem dit al final del judici que no només es jutjava a un grup polític sinó a tota una societat, a la llibertat d’expressió, la llibertat d’informació....”, ha explicat López als assistents.
“No ens han deixat portar cap testimoni, però hem pogut explicar el perquè en el seu moment es va fer una denúncia per una vulneració d’una comunitat musulmana de Mollet i el perquè després d’una sentència que era molt punitiva per l’Ajuntament de Mollet, vam explicar que el cas de Decathlon no ens quadrava...”, ha comentat.
Per López el que es vol en aquest cas “és llençar un missatge molt clar: A partir d’ara vigileu el que dieu”. Tot i això pel portaveu d’Ara Mollet ERC “l’Ajuntament és un espai públic i els regidors i molletans han de poder explicar-se i dir el que pensem... Nosaltres mai hem injuriat a ningú sinó que hem fet la nostra feina”.
L’exdiputat d’ERC Joan Tardà ha manifestat que a ERC “quan anem als tribunals no és per corrupció, sinó perquè ens hi fan anar, sigui perquè defensem les llibertats o la democràcia”. Tardà ha indicat que a López i Biescas els han portat als tribunals “per complir el mandat democràtic de defensar els interessos de la ciutadania”. Tardà ha dit que des d’ERC no es qüestiona la legitimitat de Josep Monràs com alcalde, però que “el que provoca vergonya, el que fa indignar-nos és que confonguin el bon govern amb ser un sapastre des del punt de vista democràtic”. El polític ha reiterat que López i Biescas han estat portats als tribunals amb la voluntat “d’espantar i atemorir, fins a arribar a vulnerar els drets democràtics el principal del qual és la llibertat d’expressió”.

JOSEP MONRÀS: “AIXÒ NO ÉS LLIBERTAT D’EXPRESSIÓ, ÉS VULNERAR DRETS PERSONALS I INSTITUCIONALS”

L’alcalde de Mollet, Josep Monràs, però no veu en aquesta denúncia cap persecució a la llibertat d’expressió. “Que no enganyin a la gent, això no és llibertat d’expressió. Això és vulnerar drets personals i institucionals. Avui poden explicar el que vulguin, poden fer-se els màrtirs, però si hi ha alguna víctima en aquest cas, ha estat l’Ajuntament de Mollet i l’alcalde de la ciutat”, ha dit en unes declaracions realitzades als mitjans a la porta del Jutjat de Granollers.
Monràs ha recordat que elel no tenia cap voluntat de portar aquests fets a judici i a recorcat que diverses vegades “se'ls ha ofert la possibilitat de fer una nota pública i retractar-se d’aquestes acusacions i en cap cas han volgut, i per tant això ha fet que el procés continués i avui estiguem aquí”.

Vist per sentència el judici contra Oriol López i Albert Biescas per injúries i calumnies
comentaris