26.09.2020 |
clicama

Una vintena d’activitats a Mollet per commemorar el 8 de març

Una vintena d’activitats a Mollet per commemorar el 8 de març

La Junta de Govern de l’Ajuntament de Mollet ha aprovat aquest dimarts el Manifest del Dia Internacional de les Dones com a pas previ al seguit d’activitats que, conjuntament amb les entitats i la ciutadania, s’han organitzat al llarg d’aquest mes de març per commemorar el 8 de març. “Un any més, es tracta de donar visibilitat a les desigualtats de gènere i seguir avançant per erradicar-les”, expliquen des de l’Ajuntament.

El programa d’activitats s’allargarà fins al 27 de març amb diferents xerrades, exposicions, jornades de reflexió i feminisme, tallers o cinema i teatre, entre d’altres. Enguany, pel fet que el 8 de març cau en diumenge, la lectura del Manifest Institucional es farà aquest divendres 6 (12 h) a davant de l’Ajuntament.

La intensa activitat institucional és, tanmateix, complementada amb activitats organitzades per diversos col·lectius feministes. El diumenge la plaça Prat de la Riba serà escenari de la lectura del Manifest i Cercavila reivindicativa amb motiu del Dia Internacional de les Dones. La mateixa plaça serà escenari posteriorment d’un dinar popular i activitats diverses. Aquestes activitats són organitzades per Mollet Feminista

El dissabte 7 de març, membres de la comissió d’Ecofeminisme de Mollet en Comú, sortiran al carrer a donar a conèixer el treball que es fa a la comissió. Sota el nom de Feminisme en Comú, es muntarà un estand a la rambla.

En el darrer ple municipal, per unanimitat de tots els grups, es va donar ple suport a les mobilitzacions i reivindicacions que es fan enguany amb motiu del 8 de març, en particular a la vaga, que pel fet de ser en diumenge fa més visibles les tasques de cures, sovint menystingudes i no reconegudes per la societat.

La Casa del Pintor des de la perspectiva femenina

El Museu Abelló se suma a la commemoració del Dia Internacional de les Dones amb diferents accions que tenen per objectiu reivindicar el paper de la dona en l’art.

La primera d’aquestes accions coincidirà amb el mateix dia de la commemoració, el diumenge 8 de març, en què la visita a la Casa del Pintor es farà des de la perspectiva de gènere, tot destacant el paper de la dona en la Col·lecció Abelló, tant des de la banda de l’artista com des de la peça representada i el seu públic. Aquesta visita es farà en dos horaris, a les 11 h i a les 12 h, i serà gratuïta (tot i que es recomana reserva prèvia, ja que l’aforament és limitat).

Una vintena d’activitats a Mollet per commemorar el 8 de març
comentaris