28.03.2020 |
clicama

Vicent Partal: "la gent necessita pair el que va passar l'1 d'octubre i tornar a recomençar"

Vicent Partal: "la gent necessita pair el que va passar l'1 d'octubre i tornar a recomençar"

Vicent Partal periodista i director del diari digital Vilaweb va ser de nou aquest dijous a Mollet per presentar el seu llibre "Nou Homenatge a Catalunya". L'acte que es va fer a la Sala Fiveller era organitzat pel Casal Popular El Tabaran en col·laboració amb l'Editorial Ara Llibres, el Casal Cultural i l'assemblea local de Poble Lliure. L'acte va ser presentat pel candidat de la CUP a l'alcaldia, Josep Maria Carrasco i va esdevenir bàsicament una xerrada sobre l'actualitat política.
Abans de la xerrada Partal va explicar als mitjans locals el que es pot trobar en el seu llibre i les preguntes que li formula la gent a les xerrades i presentacions on participa.

"Quan va passar tot el de l'octubre de 2017 jo vaig sentir la necessitat de fer una mica de crònica periodística per recapitular tot el que havia passat, però pensava que ho havia d'acompanyar d'alguna cosa més, que necessitava un punt d'anàlisi. De fet el llibre són dos llibres: hi ha una part de crònica detallista e íntima, amb detalls més o menys coneguts sobre el que va passar, i una altra part d'anàlisi de com hem arribat aquí", va explicar sobre el llibre.

"Jo estic content perquè a la gent li agrada més la part de reflexió. També és veritat que han passat bastants mesos d'ençà que al llibre va aparèixer i que el que al principi sorprenia per què hi havia detalls que es coneixien molt poc, ara la gent ja sap el que va passar i per tant l'impacte ja no és tant sobre els detalls com sobre l'anàlisi", va comentar l'autor.

En relació a les preguntes que li fa gent. Reconeix que han evolucionat al llarg dels darrers mesos: "Primer hi havia una sensació que no ens n'hem sortit i ara la pregunta és com ho fem? És un canvi bastant significatiu. D'alguna manera, una cosa tan extraordinària com el que va passar a l'1 d'octubre del 2017, que era un esdeveniment mundial, una cosa que no té comparació amb res que haguérem pogut viure abans és normal que provocarà com un reflux perquè la gent necessita pair el que va passar i tornar a recomençar".

Comentarios