17.12.2018 |
clicama

La Unitat de Medicina Esportiva no funcionarà finalment a l'Hospital de Mollet

La FSM i CatSalut acorden que aquesta nova activitat es faci a l'edifici del sociosanitari

La protesta davant CatSalut aquest dimecres
La protesta davant CatSalut aquest dimecres
La Unitat de Medicina Esportiva no funcionarà finalment a l'Hospital de Mollet

La unitat de medicina esportiva que la Fundació Sanitària Mollet (FSM) volia obrir dins l'Hospital de Mollet del Vallès funcionarà finalment dins les instal·lacions del sociosanitari. La raó és que l'edifici del sociosanitari és de la seva propietat, cosa que no passa amb l'edifici de l'Hospital de Mollet, propietat del CatSalut, segons ha informat la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública del Baix Vallès
La Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública del Baix Vallès i la Marea Blanca de Catalunya es van reunir aquest dimecres al matí amb David Elvira, màxim responsable del CatSalut, precisament per parlar de la posada en marxa d'una unitat de medicina esportiva privada dins de l'Hospital de Mollet tal com es va anunciar fa unes setmanes.
Segons expliquen des de la Plataforma, David Elvira els va assegurar que "en cap moment hi ha hagut permís o autorització del CatSalut, ates que no hi ha hagut cap mena de petició prèvia". Indiquen que només des de la FSM se'ls va fer una consulta sobre l'anomenada assistència de tercers obligats.
També se'ls va informar de la reunió mantinguda el dimarts entre CatSalut i la FSM on es va adoptar la decisió de fer la unitat en les instal·lacions de l'hospital sociosanitari de la FSM, propietària de l'edifici i no dins de l'Hospital públic de Mollet, com des del primer moment s'havia anunciat.
Davant d'aquest canvi des de la plataforma i la Marea Blanca van avisar "que estarem a sobre de les possibles disfuncionalitats que l'activitat de medicina esportiva pugui suposar en llistes d'espera tant d'especialista com de proves".
En les darreres setmanes la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública del Baix Vallès va posar en marxa una campanya en contra de què la unitat de medicina esportiva obrís les seves portes en un espai públic. La plataforma ha recollit gairebé 1000 signatures i ha protagonitzat concentracions i manifestacions. També ha impulsat Mocions en contra de fer medicina privada a l'Hospital de Mollet que van ser aprovades en els plens municipals de Mollet i Palau-Solità i Plegamans.

Comentarios