27.05.2020 |
clicama

Unanimitat política per declarar l'emergència climàtica a Mollet

La declaració es farà afectiva a partir de l’1 de gener de 2020 i es concretarà en diverses mesures
Unanimitat política per declarar l'emergència climàtica a Mollet

Tots els grups municipals de Mollet del Vallès van formalitzar aquest dilluns el seu compromís en la lluita contra la crisi climàtica signant el Manifest per a la Declaració de l’Emergència Climàtica a Mollet a partir de l’1 de gener de 2020. L’equip de govern defensa que aquest document, que ha rebut contribucions i el suport de tots els grups municipals i parteix d’un compromís públic i compartit, és prou ampli perquè totes les sensibilitats polítiques es trobin representades en el que sens dubte és un repte de transcendència global.

Aquest compromís signat pel PSC, Podem, Ara Mollet ERC MES, Mollet en Comú, Ciutadans i Junts per Mollet també explicita la proposta d’obrir un nou espai de diàleg i participació ciutadana anomenat “Mesa per l’Emergència Climàtica”. Els grups municipals estan d’acord en el fet que per assolir tots aquests reptes, caldrà la implicació no només de l’administració pública, sinó de la societat molletana en el seu conjunt i en aquest sentit es vol que el Manifest sigui signat pel màxim possible d’entitats i organitzacions de tota mena que formen part de la vida associativa local.

Amb aquest manifest, Mollet s’uneix a institucions d’arreu del món que han declarat l’emergència climàtica. En els pròxims anys afrontem com un dels reptes més importants la reducció de les emissions de CO2. I amb aquest objectiu, se seguirà aprofundint en la implantació d’energies renovables, les ordenances fiscals verdes que fomentin l’autoconsum energètic, complementant-ho amb mesures d’eficiència energètica i transport sostenible, fent especial èmfasi en l’educació mediambiental. En aquest sentit, se seguirà treballant per a fomentar la biodiversitat a la ciutat, millorar la qualitat de l’aire i la gestió dels residus, entre altres reptes.

En aquest sentit, l’Ajuntament de Mollet del Vallès no parteix de zero en aquesta tasca. Des de l’adhesió l’any 2008 al Pacte d’Alcaldes i Alcaldesses, i la posterior creació del Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible (PAES) el 2009, fins a l’obtenció del guardó European Green Leaf l’any 2015, són fets que demostren el compromís històric i la feina d’aquest Ajuntament en aquest camp.

Unanimitat política per declarar l'emergència climàtica a Mollet
comentaris