Miércoles. 13.12.2017 |
El tiempo
Miércoles. 13.12.2017
El tiempo
Diari digital de Mollet i el Baix Vallès
clicama

Un grup de persones ocupen l'IES Vicenç Plantada per que es pugui votar el diumenge

Els joves han desconvocat l'ocupació després que els Mossos entressin al centre escolar i posteriorment, quan han marxat els mestres, han tornat a entrar

Els Mossos han anat al centre
Els Mossos han anat al centre
Un grup de persones ocupen l'IES Vicenç Plantada per que es pugui votar el diumenge

Un grup d'una trentena de persones, la majoria joves, han entrat cap a les dues del migdia a l'IES Vicenç Plantada de Mollet amb l'objectiu d'ocupar-lo fins al diumenge 1 d'octubre. Els joves portaven motxilles i sacs amb aquesta finalitat. El grup d'Ara Mollet-ERC que ha distribuït per les xarxes una imatge de l'entrada al centre de secundària - un dels que la Generalitat té previst que es voti el diumenge en el referèndum d'autodeterminació- referma el seu convenciment que es votarà diumenge i, en relació a l'ocupació, diuen que "tota ajuda serà benvinguda". Cap a les tres, els Mossos han fet acte de presència davant el centre i després d'una xerrada amb els responsables d'aquest, els joves ocupants han desconvocat la protesta i han sortit del recinte escolar. Sembla que no volien cap conflicte amb la comunitat educativa. Més tard, però, segons han informat des de l'organització de l'ocupació, quan han marxat els mestres, un grup de persones, més nombrós que l'inicial, han tornat a entrar al centre. Cap a les quatre de la tarda, doncs, l'IES Vicenç Plantada tornava a estar ocupat pels defensors del referèndum de l'1 d'octubre.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, seguint les indicacions del Tribunal Constitucional, ha ordenat als cossos de seguretat que precintin tots els locals on la Generalitat té previst que es voti el diumenge. L'ocupació d'aquests locals per part de grups independentistes és una fórmula per evitar que pugui ser viable aquest precinte dels locals que es volen utilitzar com col·legis electorals.

ocupacio-plantada2

Comentarios