Miércoles. 13.12.2017 |
El tiempo
Miércoles. 13.12.2017
El tiempo
Diari digital de Mollet i el Baix Vallès
clicama

Trenta veïns i empreses de Mollet sancionats per deixar les escombraries fora del contenidor

Les multes són en tots els casos de 400 euros encara que l'Ajuntament podria imposar-ne fins i tot de 4000

 

Els trastos vells no poden anar als contenidors
Els trastos vells no poden anar als contenidors
Trenta veïns i empreses de Mollet sancionats per deixar les escombraries fora del contenidor

L'Ajuntament de Mollet del Vallès ha imposat un total de 27 sancions des del setembre de l'any 2016 fins ara per deixar les escombraries fora del contenidor. La presència de tota classe d'objectes fora dels contenidors és una de les queixes més habituals dels veïns de la ciutat i sovint es reflecteix en les xarxes socials i també en preguntes o propostes dels diferents grups municipals al ple.

Tot i que aquest debat és ben viu, l'incivisme segueix. I l'acció municipal en deixa constància del seu abast i importància. Des del setembre fins al desembre de l'any 2016 es van imposar 15 sancions i des del gener d'aquest 2017 fins ara se n'han imposat 12. En total, l'Ajuntament de Mollet del Vallès ha sancionat 27 persones, comerços i empreses amb multes de 400 euros per deixar les escombraries fora dels contenidors i trastos vells, com mobles o electrodomèstics, al carrer. Segons la normativa de residus que s'aplica per aquest tipus de conductes incíviques, les multes van des dels 400 fins als 4.000 euros.

L'Ajuntament de Mollet ha intensificat les inspeccions per evitar aquestes conductes incíviques i recorda que les escombraries s'han de deixar sempre a dins dels contenidors corresponents (plàstic, paper, vidre, orgànica...) especialment a l'estiu per evitar pudors.

El consistori també recorda que per desfer-se de trastos vells no s'han de deixar al costat dels contenidors sinó que cal avisar a l'Ajuntament per que els serveis municipals puguin passar a recollir-los. És un servei que s'ofereix de franc.

Comentarios