Martes. 21.11.2017 |
El tiempo
Martes. 21.11.2017
El tiempo
Diari digital de Mollet i el Baix Vallès
clicama

La Taula de l'Aigua de Mollet aposta per la municipalització del servei

Una vintena d'entitats formen la Taula de l'Aigua
Una vintena d'entitats formen la Taula de l'Aigua
La Taula de l'Aigua de Mollet aposta per la municipalització del servei

Aquest dimecres es va presentar a Mollet, la Taula de l'Aigua, una plataforma formada per una vintena d'entitats locals i comarcals que vol que la ciutat recuperi la gestió municipal de l'aigua. La Taula de l'Aigua aposta per que el servei es municipalitzi el 2020 que és quan l'actual concessionària Sorea finalitzarà el contracte- i vol es faci a partir d'un procés de participació ciutadana.
Mentre no s'arriba a aquest moment, la Taula de l'Aigua insta l'Ajuntament a executar l'acord municipal que van adoptar tots els grups el passat mes de novembre i a tirar endavant una comissió per estudiar quin pot ser el millor model de gestió pel servei d'aigua de la ciutat. Aquesta te com a termini el mes de juny per començar a funcionar.

Quim Pérez, portaveu de La Taula de l'Aigua, va donar lectura a un manifest que s'ha titulat "Compromís per una gestió pública i democràtica de l'aigua a Mollet", que s'ha pactat entre la vintena d'entitats que formen la plataforma.

La Taula de l'Aigua es marca com a objectius "respectar el dret humà a l'aigua com a dret essencial per a la vida, considerar l'aigua com un bé i no com un negoci, vetllar pel bon estat ecològic dels ecosistemes fluvials, abastir-se amb recursos propis, fomentar l'ús i el consum responsable i planificar des d'ara mateix la municipalització de l'aigua a Mollet". Aquest darrer punt, el de la municipalització, a més a més volen que es faci amb plenes garanties pels treballadors que actualment presten el servei. Segons es va explicar, el Govern central, emparant-se en el compliment dels objectius de dèficit de les administracions públiques, ha indicat que en casos de municipalitzacions els treballadors de les empreses concessionàries no podrien integrar-se de forma automàtica en els organigrames públics. La Taula vol que les organitzacions sindicals estiguin presents en els processos de municipalització per garantir l'estabilitat de les plantilles així com el manteniment dels drets laborals durant el procés de transició.

Comentarios